
Στην εκτίμηση ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να βρεθεί σύντομα λύση στο θέμα της αξιολόγησης, προέβη η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση του κολεγίου των Ευρωπαίων επιτρόπων.
Όπως τόνισε η ίδια, η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με πνεύμα συνεργασίας με όλους τους θεσμούς και με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό. Υπενθυμίζοντας τη δήλωση του επιτρόπου οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί την περασμένη εβδομάδα στο Eurogroup στο Άμστερνταμ, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί πως η συμφωνία είναι κοντά και μπορεί να κλείσει σύντομα.
Ωστόσο, σημειώνεται ότι από πλευράς του, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, εκτίμησε, μιλώντας στο Bloomberg, ότι δεν έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος από τις ελληνικές αρχές ώστε να συγκληθεί Eurogroup, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα εξυπηρέτησης χρέους.