Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου 1-0

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου 1-0
contra

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε αυτό που ήθελε και έγινε το φαβορί του ζευγαριού με την Μπάγερν. Χάρη στο γκολ του Σαούλ Νίγκεθ νίκησε 1-0 στο "Βιθέντε Καλδερόν" και πηγαίνει στο Μόναχο για να παίξει όπως ακριβώς θέλει. Από ένα δοκάρι για κάθε ομάδα.

Η εικόνα του αγώνα

Η αρχική επιλογή της Ατλέτικο να παίξει ψηλά επιδιώκοντας κλεψίματα δικαιώθηκε στο γκολ του Σαούλ Νίγκεθ μόλις στο 10'. Χρειάστηκε βέβαια συνδυαστικά η άρτια κίνηση του 21χρονου Ισπανού ανάμεσα σε τρεις παίκτες και το υπέροχο τελείωμα στην απέναντι γωνία για το 1-0, παρόλα αυτά οι «ροχιμπλάνκος» είχαν πετύχει να αιφνιδιάσουν και να φέρουν το παιχνίδι εκεί ακριβώς που ήθελαν.

Η λογική οπισθοχώρησή τους έφερε την μπάλα στα πόδια των Βαυαρών. Η συντριπτική κατοχή πάντως δεν μετέβαλε τα δεδομένα. Οι ποδοσφαιριστές του Γκουαρδιόλα είχαν ηρεμία και ευστοχία στις πάσες, απέφυγαν τα λάθη, έφτασαν μέχρι την αντίπαλη περιοχή παίζοντας από τις πλευρές. Μολαταύτα ο Λεβαντόφσκι μέτρησε μία όλη κι όλη επαφή με την μπάλα εντός περιοχής στο πρώτο 45λεπτο, ενώ στο 34' στη μόνη στιγμή που ο Κομάν βρήκε χώρο από δεξιά, καθυστέρησε να σκεφτεί και να ενεργήσει, στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Όμπλακ. Αν δε ο Γκριεζμάν άντεχε στην κόντρα με τον Μαρτίνεθ και τελείωνε καλύτερα το τετ α τετ με τον Νόιερ στο 30', το 2-0 θα ήταν αναπόφευκτο για την Μπάγερν.

Ούτε η τύχη-ατυχία έδωσε το δικαίωμα στην Μπάγερν να ισοφαρίσει στο σουτ-κεραυνό του Αλάμπα στο 54' που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Όμπλακ, με αποτέλεσμα η πρωταθλήτρια Γερμανίας να ψάχνει, αλλά να μην βρίσκει τρόπο για να σκοράρει το εκτός έδρας γκολ. Στην κεφαλιά του Χάβι Μαρτίνεθ του 57' ο γκολκίπερ της Ατλέτικο ήταν σε ετοιμότητα, ενώ το τελείωμα του Λεβαντόφσκι στο 63' δεν ήταν της κλάσης του.

Ο Γκουαρδιόλα ζήτησε από Ριμπερί και Μίλερ που μπήκαν στο γήπεδο τη σπίθα που έλειπε έως τότε. Ταυτόχρονα όμως πήρε ρίσκα, αφού ο Μίλερ έπαιζε πιο μπροστά από τον Αλκάνταρα, και μια χαμένη μπάλα στο κέντρο έφερε στο 75' τον Τόρες ν' αδειάζει τον Αλάμπα και να σουτάρει με το εξωτερικό στο δοκάρι του Νόιερ. Παρά πάντως την απώλεια ενός... σίγουρου γκολ, οι «ροχιμπλάνκος» δεν έχασαν σε αυτοπεποίθηση ή ψυχολογία. Συνέχισαν να τρέχουν, να μάχονται, να μην αφήνουν κομμάτι χορταριού που να μην καλύπτουν. Σε σημείο... εκνευρισμού των φιλοξενούμενων, οι οποίοι και γέμισαν κάρτες και δεν απείλησαν μέχρι τέλους, αφού ο Βιδάλ στο 93' σούταρε άσχημα.

Οι συνθέσεις

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ, Χουανφράν, Χιμένες, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντες, Σαούλ Νίγκεθ (85' Πάρτεϊ), Κόκε, Γκριεζμάν, Τόρες

Αναπληρωματικοί: Μογιά, Γκάμεθ, Ερνάντεθ, Κορέα, Κρανεβίτερ, Παρτέι, Βιέτο.

Μπάγερν Μονάχου (4-3-3): Νόιερ, Λαμ, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Μπερνάτ (77' Μπενατιά), Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Αλκάνταρα (70' Μίλερ), Ντόουγκλας Κόστα, Κομάν (64' Ριμπερί), Λεβαντόφσκι.

Πηγή contra.gr

Δημοφιλή