ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/04/2016 08:08 EEST | Updated 27/04/2016 08:08 EEST

Στη Νάξο θα αναγκαστούν να δώσουν Πανελλαδικές οι μαθητές Αμοργού

Eurokinissi

Στη Νάξο θα πρέπει να ταξιδέψουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου της Αμοργού προκειμένου να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις.

Σύμφωνα με την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Κυκλάδων, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Naxostimes, το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε μόνο δέκα εξεταστικά Κέντρα ΕΠΑΛ για τις Κυκλάδες μεταξύ των οποίων δεν συγκαταλέγεται το ΕΠΑΛ Αμοργού.

Η αντίδραση του σχολείου της Αμοργού ήταν άμεση και επισήμανε:

Κατά την προφορική ενημέρωση που μας έγινε από τη ΔΔΕ Κυκλάδων, μας ανακοινώθηκε ότι το εξεταστικό κέντρο του σχολείου μας δε θα λειτουργήσει για το τρέχον σχολικό έτος εφόσον το Υπουργείο ενέκρινε τη λειτουργία μόνο δέκα εξεταστικών κέντρων ΕΠΑΛ για τις Κυκλάδες.

Κατά συνέπεια οι μαθητές μας υποχρεώνονται να μετακινηθούν στη Νάξο προκειμένου να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές γεγονός που δημιουργεί τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειές τους μια σειρά από προβλήματα:

1. Την αυτονόητη ψυχολογική επιβάρυνση των παιδιών σε μια τόσο κρίσιμη γι’ αυτά περίοδο όπως αυτή των εξετάσεων.

2. Τη φυσική τους ταλαιπωρία από τα αλλεπάλληλα ταξίδια. (Υπενθυμίζουμε ότι οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ αρχίζουν στις 17 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 6 Ιουνίου με μεγάλες χρονικές αποστάσεις μεταξύ των εξεταζόμενων μαθημάτων)

3. Την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους που θα επωμιστούν τα έξοδα των μετακινήσεων των παιδιών και των συνοδών τους.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στο άκουσμα της είδησης, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΕΑΣ Νάξου, Μάνος Μπανασάκης, επικοινώνησε με το Δ.Σ. της Ένωσης και έθεσε το θέμα της φιλοξενίας των μαθητών στη Νάξο.

«Όταν διάβασα ότι οι μαθητές του ΕΠΑΛ της Αμοργού θα πρέπει να ταξιδέψουν στη Νάξο για να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις κι έχοντας υπόψιν μου ότι αυτή είναι ίσως η σημαντικότερη περίοδος στη ζωή ενός μαθητή, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισα να προτείνω στο Δ.Σ. της ΕΑΣ τη φιλοξενία των μαθητών στη Νάξο. Τα παιδιά θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένα αποκλειστικά και μόνο στο στόχο τους και κατά συνέπεια θα πρέπει να νιώσουν ότι βρίσκονται σε ένα οικείο περιβάλλον και ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους συμπαραστέκονται στις κρίσιμες αυτές στιγμές. Η ΕΑΣ αποφάσισε να προσφέρει τη φιλοξενία τους για το διάστημα από 7 έως 22 Ιουνίου (εισιτήρια, διαμονή, φαγητό, μετακινήσεις) προκειμένου να νιώσουν "σαν το σπίτι τους" και να μπορούν να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα στα γραπτά τους», δήλωσε στο Naxostimes.