ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/04/2016 16:04 EEST | Updated 27/04/2016 16:04 EEST

Σύλληψη 50χρονου παιδόφιλου που δημιουργούσε και διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας

ΕΛΑΣ

Για αποπλάνηση παιδιών, πορνογραφία ανηλίκων κάτω των 15, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μαστροπεία ανηλίκου μέσω Ίντερνετ, ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής και άλλα αδικήματα συνελήφθη 50χρονος, σε βάρος του οποίο σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα στοιχεία του δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία: Πρόκειται για τον Χάλκο Κωνσταντίνο του Ιωάννη, που γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία μητέρας ανήλικης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς προσέγγισε την κόρη της, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, από το έτος 2013.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα σε συναντήσεις τους σε διάφορους χώρους, την προέτρεπε να προβεί σε ασελγείς πράξεις με άλλη ανήλικη, στις οποίες μερικές φορές συμμετείχε και ο ίδιος, με σκοπό την φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση, ενώ διαμοίραζε τις καταγραφές αυτες και σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδας και προγράμματος Live Streaming.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 50χρονος, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, είχε προσεγγίσει και άλλη ανήλικη, από την οποία, με επανειλημμένες απειλές και ψυχολογική πίεση, είχε καταφέρει να αποσπάσει φωτογραφίες της και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά μέσα που βρέθηκαν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και βρέθηκαν στην κατοχή του εκατοντάδες γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες και βίντεο των ανήλικων κοριτσιών.

Επίσης, ταυτοποιήθηκε ότι ο ίδιος είναι διαχειριστής των προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και του ιστολογίου, στα οποία είχε αναρτήσει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και του λογαριασμού instant messaging, μέσω του οποίου διαμοίρασε σε άλλους χρήστες υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι μέσω τρίτου προφίλ, που διαχειρίζονταν στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο είχε καταρτίσει με αναληθή στοιχεία και με φωτογραφία ανήλικης κοπέλας, προσπαθούσε να εμπορευθεί φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, κινητό τηλέφωνο με 2 κάρτες SIM κινητής τηλεφωνίας και κάρτα μνήμης SD Card, εξωτερικό μέσο αποθήκευσης (κάρτα μνήμης) και εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου USB Flash. Επίσης, βρέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις του δράστη, σχετιζόμενες με την υπόθεση.

Sponsored Post