Η οικονομική καταστροφή οδήγησε μεγιστάνα του χάλυβα στην αυτοκτονία

Η οικονομική καταστροφή οδήγησε μεγιστάνα του χάλυβα στην αυτοκτονία
Angad Paul (The Son Of Lord Paul) With His Awardmi At The Eastern Eye Asian Business Awards At Wembley Stadium. (Photo by Julian Parker/UK Press via Getty Images)
Angad Paul (The Son Of Lord Paul) With His Awardmi At The Eastern Eye Asian Business Awards At Wembley Stadium. (Photo by Julian Parker/UK Press via Getty Images)
Julian Parker via Getty Images

Τις συνθήκες που οδήγησαν τον 45χρονος επιχειρηματίας Angad Paul, ινδικής καταγωγής και πατέρας δύο παιδιών, να αυτοκτονήσει κάνοντας "Βουτιά" θανάτου από το μπαλκόνι του ρετιρέ του διαμερίσματός του στις 8 του περασμένου Νοεμβρίου εξετάζει δικαστήριο της Μεγάλης Βρετανίας.

Την στιγμή της πτώσης, στο δίπλα δωμάτιο βρισκόταν οι δύο κόρες του έξι και εννέα ετών ενώ στην κρεβατοκάμαρα η 41χρονη γυναίκα του Michelle μελετούσε την εργασία της, αναφέρει δημοσίευμα της Independent.

Λίγες εβδομάδες πριν η εταιρεία του Caparo Industries στην οποία ήταν βασικός μέτοχος τέθηκε υπό επιτήρηση λόγω της πτώσης των τιμών του χάλυβα, αναγκάζοντας τον να κάνει 450 απολύσεις.

Ο 85χρονος πατέρας του επιχειρηματία, Λόρδος Paul, θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Μεγάλη Βρετανία, με περιουσία ύψους 2,2 δισ. λιρών, η οποία τον κατατάσσει στην 47η θέση, στην λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στην χώρα.

Ο 45χρονος επιχειρηματίας είχε παντρευτεί το 2005 την Βρετανίδα δικηγόρο, Michelle Bonn, με την οποία έχει αποκτήσει δύο κόρες.

Την Μεγάλη Πέμπτη ξεκίνησε η έρευνα για την υπόθεση αυτοκτονίας του 45χρονου στο δικαστήριο του Westminster. Όπως ανέφερε ο συνάδελφός του Denis Krupnov κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας: "Παρόλο που ο ίδιος ήταν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δεν είχε κανέναν πραγματικό έλεγχο των εταιρικών υποθέσεων" και πρόσθεσε: "Ο πατέρας του ήταν αυτός που έπαιρνε όλες τις αποφάσεις."

Η σύζυγός του Michelle είπε ότι ο άνδρας της είχε ένα ιστορικό κατάθλιψης αλλά ποτέ δεν της είχε πει ότι σκέφτεται να αυτοκτονήσει. Λίγους μήνες πριν την αυτοκτονία του της εκμυστηρεύτηκε ότι ήθελε να πάρει αντι-καταπραϋντικά φάρμακα, κάτι που ήδη έπαιρνε από το 1999.

Κατά τη διάρκεια της δίκης έγινε γνωστό ότι ο 45χρονος πούλησε και τα τέσσερα αυτοκίνητά του και άρχισε να φοράει φτηνά ρολόγια, λέγοντας ότι "Δεν αξίζει ωραία πράγματα".

Λίγες ημέρες πριν την αυτοκτονία του, νοσηλεύτηκε για 12 ημέρες στο νοσοκομείο Capio Nightingale. Λίγο αργότερα οι γιατροί του επέτρεψαν να φύγει καθώς θεώρησαν ότι δεν είχε αυτοκτονικές τάσεις.

Δημοφιλή