Δικαστήριο στην Οκλαχόμα: Ο εξαναγκασμός σε στοματικό σεξ όταν το θύμα είναι αναίσθητο δεν είναι βιασμός - Σφοδρές αντιδράσεις

Δικαστήριο στην Οκλαχόμα: Ο εξαναγκασμός σε στοματικό σεξ όταν το θύμα είναι αναίσθητο δεν είναι βιασμός - Σφοδρές αντιδράσεις
Police car on the street at night
Police car on the street at night
Chalabala via Getty Images

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί με απόφαση Δικαστηρίου στην Οκλαχόμα για μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 16χρονου κοριτσιού στην πόλη Τάλσα. Ένα 17χρονο αγόρι είχε εξαναγκάσει την ανήλικη σε στοματικό σεξ όταν εκείνη είχε χάσει τις αισθήσεις της μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ το 2014, όμως το δικαστήριο αποφάσισε ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν αποτελεί βιασμό. Πιο συγκεκριμένα, αποφάσισαν ότι, καθώς η ίδια δεν μπορούσε να αντιδράσει, ο 17χρονος δεν έκανε χρήση βίας, άρα η πράξη δεν συνιστά βιασμό.

Η 16χρονη βρισκόταν με φίλους της σε ένα πάρκο της Τάλσα όταν άρχισε να αισθάνεται ότι χάνει τις αισθήσεις της λόγω της μεγάλης ποσότητας αλκοόλ που είχε καταναλώσει. Τότε, δύο αγόρια προθυμοποιήθηκαν να την μεταφέρουν με το αυτοκίνητο του ενός στο σπίτι της γιαγιάς της. Κατά την διάρκεια της μεταφοράς της όμως, ένας εκ των δύο νεαρών φέρεται να την κακοποίησε σεξουαλικά όσο εκείνη βρισκόταν αναίσθητη.

Παρόλο που το γενετικό υλικό του νεαρού βρέθηκε στο σώμα της 16χρονης και η ίδια αποδείχτηκε ότι είχε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ στο αίμα της για να συναινέσει στην πράξη, το Δικαστήριο της Οκλαχόμα αποφάσισε ότι η πράξη δεν αποτελεί βιασμό, καθώς η νομοθεσία της Πολιτείας ορίζει την συγκεκριμένη πράξη ως την «εξαναγκαστική διείσδυση στο αιδοίο ή τον πρωκτό». Το γεγονός ότι η νεαρή δεν αντέδρασε, καθώς ήταν αναίσθητη, και επειδή η πράξη αφορούσε στο στοματικό σεξ, οι δικαστές αποφάσισαν να απορρίψουν τις κατηγορίες περί βιασμού.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, με ΜΚΟ για τα δικαιώματα των θυμάτων σεξουαλικής βίας και πολίτες της Οκλαχόμα να ζητούν την αλλαγή του νόμου.

Δημοφιλή