ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κατάρες» εναντίον Φίλη και όσων δεν νηστεύουν εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος - «Αυτό δεν είναι αγάπη», φώναξε μια παρευρισκόμενη

Eurokinissi

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά την φραστική επίθεση που εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, εναντίον του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, και όσων δεν νηστεύουν.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, αφού προηγουμένως είχε προηγηθεί η περιφορά του Επιταφίου στο Αίγιο, ο Μητροπολίτης έβγαλε λόγο από την πλατεία Αγίας Λαύρας, ζητώντας από τα θεία να τιμωρήσουν τον υπουργό Παιδείας για την πρόβλεψη περί κατάργησης του μαθήματος των θρησκευτικών, καθώς και όσους έφαγαν κρέας την Μεγάλη Παρασκευή δημοσίως.

«Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας», δήλωσε, ενώ για τους άθεους είπε: «Να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν».

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι υπήρξαν διαμαρτυρίες από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί εκεί. Μια γυναίκα μάλιστα βγήκε μπροστά στο πλήθος και φώναξε «αυτό δεν είναι αγάπη», με τον Μητροπολίτη να απαντά: «Την ξέρω εγώ την αγάπη καλύτερα από εσένα».