5 μύθοι για τις ραγάδες καταρρίπτονται

Women fat belly show stretch marks
Women fat belly show stretch marks

Για πολλές γυναίκες οι ραγάδες αποτελούν τον απόλυτο εχθρό, αφού θεωρούν ότι τους χαλάνε την εμφάνιση. Η πραγματικότητα είναι ότι όλες οι γυναίκες θα εμφανίσουν σε κάποια φάση της ζωής τους ραγάδες, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Pure Wow, αυτοί είναι οι 5 μύθοι για τις ραγάδες που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε.

Μύθος #1: Είναι αδύνατο να αποτρέψει κανείς την εμφάνιση των ραγάδων

Αν και η εμφάνιση των ραγάδων σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη γενετική προδιάθεση, υπάρχει τρόπος για να αποτρέψετε την εμφάνισή τους και αυτός είναι μέσα από την ενυδάτωση. Διατηρώντας το δέρμα σας συνεχώς ενυδατωμένο μειώνετε τις πιθανότητες να εμφανίσετε ραγάδες.

Μύθος #2: Όσοι είναι αδύνατοι δεν αποκτούν ποτέ ραγάδες

Οι ραγάδες δημιουργούνται όταν το δέρμα “τεντώνει”. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και στην εφηβεία, χωρίς να σημαίνει ότι έχει να κάνει απαραίτητα με το βάρος.

Μύθος #3: Η απώλεια βάρους θα τις εξαφανίσει

Για την ακρίβεια, ισχύει το αντίθετο. Η απώλεια βάρους, ειδικά αν είναι απότομη μπορεί να τις κάνει να φαίνονται πιο έντονα.

Μύθος #4: Οι ραγάδες φεύγουν μόνες τους

Αν και μπορεί να ξεθωριάσουν από μόνες τους, τις περισσότερες φορές χρειάζονται μία μικρή βοήθεια από προϊόντα που ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος και βοηθούν να παραχθεί κολλαγόνο.

Μύθος #5: Μόνο οι γυναίκες εμφανίζουν ραγάδες

Μπορεί οι γυναίκες να είναι πιο επιρρεπείς διότι το σώμα τους βιώνει περισσότερες αλλαγές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνδρες έχουν ανοσία, ειδικά όσοι παρουσιάζουν αυξομειώσεις στο βάρος τους.