Από το Star Wars στο Twilight: 8 ταινίες που έγιναν τεράστιες επιτυχίες αλλά αρχικά απορρίφθηκαν από όλους

Από το Star Wars στο Twilight: 8 ταινίες που έγιναν τεράστιες επιτυχίες αλλά αρχικά απορρίφθηκαν από όλους
YouTube

Ο επιμένων νικά και ευτυχώς για όλους τους λάτρεις του κινηματογράφου, οι άνθρωποι που είχαν την ιδέα για τις παρακάτω ταινίες δεν το έβαλαν κάτω, όσα «όχι» και εάν άκουσαν.

Pulp Fiction (1994)

Να τι έχει δηλώσει ένας από τους σεναριογράφους της ταινίας, Roger Avary, για την ημέρα που πήγαν στο σενάριο της κλασικής πλέον ταινίας στην TriStar:

«Είπαν ότι πρόκειται για το χειρότερο σενάριο που έχει πιάσει ποτέ στα χέρια της αυτή η εταιρεία, ότι ήταν απαίσιο και καθόλου αστείο. Ευτυχώς οι Harvey και Bob Weinstein, που το πήραν αμέσως και έδωσαν στον Κουέντιν Ταραντίνο τη δυνατότητα να κρατήσει το σενάριο ίδιο».

E.T. ο Εξωγήινος (1982)

Η εταιρεία Columbia Pictures είχε τη δυνατότητα να «αρπάξει» αρχικά την ευκαιρία για να γυρίσει αυτή την ταινία που έμελλε να συγκινήσει όλο τον κόσμο, αλλά την απέρριψε. Έτσι, την πάσαρα στη Universal, αλλά ευτυχώς και για εκείνη δεν τα έχασε όλα. Κράτησε το 5% των δικαιωμάτων της ταινίας και τελικά αυτό το μικρό ρίσκο της έφερε τεράστια κέρδη.

Back to the future (1985)

H Columbia την απέρριψε επειδή δεν ήταν «αρκετά σεξουαλική», ενώ η Disney την θεώρησε σεξουαλικά ανώμαλη, επειδή το γεγονός ότι μία μητέρα ερωτεύεται τον γιο της δεν ήταν κατάλληλο για εκείνη. Τελικά, την κράτησε η Universal και έκανε πολύ καλά, αφού ήταν η πιο επικερδής ταινία του 1985.

Star Wars (1977)

Oι United Artists, Universal και Disney είπαν όχι και, χωρίς αμφιβολία, ακόμα χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο για αυτό. Ακόμα όμως και η Fox που τη χρηματοδότησε το έκανε μόνο επειδή πίστευε ότι ο George Lucas θα έκανε στο μέλλον ακόμα μια ταινία σαν το American Graffiti, και στην ουσία του έκανε τη χάρη. Που να ήξεραν όλοι τους!

Twilight (2008)

Μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά αν μιλήσουμε μόνο με αριθμούς, η εταιρεία Summit Entertainment νιώθει σίγουρα τυχερή -και πλουσιότερη- που την επέλεξε. Το όλο project πουλήθηκε αρχικά στο MTV και μετά στη Universal, αλλά η εταιρεία δυσκολεύθηκε πάρα πολύ να πουλήσει το σενάριο.

Ο εξορκιστής (1973)

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι αυτή η ταινία βρίσκεται στη λίστα. Ποιος θα ήθελε να δει ένα μικρό δαιμονισμένο κοριτσάκι που βρίζει και καρφώνεται με έναν σταυρό; Ευτυχώς για όλους τους λάτρεις του τρόμου, υπήρχαν κάποιοι τολμηροί εκεί έξω. Και ονομάζονται Warner Bros.

O Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος (1994)

Οι εταιρείες θεωρούσαν ακόμα και τον τίτλο της ταινίας ηλίθιο, αλλά τελικά, αυτό ακριβώς δεν ήταν τελικά το νόημα; Σήμερα θεωρείται μία από τις πιο cult κωμωδίες, αλλά τότε δεν ήθελε κανείς να την αγγίξει. Η New Line Cinema τελικά την αγόρασε, αλλά ο CEO της είπε στους αδερφούς Farrelly ότι δεν θα την χρηματοδοτούσε εάν οι πρωταγωνιστές δεν προέρχονταν από μία λίστα 25 ονομάτων που είχε εκείνος επιλέξει. Τελικά, δεν ήταν από εκείνη τη λίστα, αλλά η ταινία έγινε!

Boogie Nights (1997)

H Fox απέρριψε αυτή την πλέον κλασική ταινία για τη βιομηχανία του πορνό επειδή θεωρούσε το σενάριο και τους διαλόγους φτωχά και μέτρια. Η απάντησή της: «Όχι». Δείτε το και επίσημα εδώ.