Δύο πανεύκολα Μεσογειακά ορεκτικά που φτιάχνονται σε λιγότερο από 5 λεπτά

Δύο πανεύκολα Μεσογειακά ορεκτικά που φτιάχνονται σε λιγότερο από 5 λεπτά
Bacon-wrapped prunes with rosemary & glass of sherry on tray
Alan Richardson via Getty Images
Bacon-wrapped prunes with rosemary & glass of sherry on tray

Δεν είναι τυχαίο ότι η Μεσογειακή κουζίνα είναι τόσο δημοφιλής ανά τον κόσμο. Πόσο μάλλον όταν μερικές από τις συνταγές της είναι τόσο απλές και νόστιμες. Σε περίπτωση λοιπόν που έχετε καλεσμένους και θέλετε να φτιάξετε κάτι εύκολο που δεν θέλει πολύ ώρα αυτές είναι δυο σίγουρες απλές συνταγές. Η μία είναι Ιταλική και την άλλη την φτιάχνουν κυρίως στη Γαλλία. Καλή επιτυχία!

Δαμάσκηνα με μπέικον

Υλικά

Δαμάσκηνα (μεσαία η μεγάλα) προτείνουμε 3 ανά καλεσμένο

1 φέτα μπέικον για κάθε δαμάσκηνο

Φρέσκια μέντα ή δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Καλύψτε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος Πάρτε ένα μεσαίο ή μεγάλο δαμάσκηνο και τυλίξτε μια λεπτή φέτα μπέικον γύρω από αυτό. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να κρατηθεί το μπέικον στη θέση του. Ψήστε μέχρι το μπέικον να γίνει διαφανές ( όχι περισσότερο από 10 λεπτά). Σερβίρετε με φρέσκα φύλλα μέντας ή δεντρολίβανο.

Μπρουσκέτα

Υλικά

Φέτες ψωμί (προτείνουμε 2 ανά καλεσμένο)

3-4 μέτριες ώριμες ντομάτες

Βασιλικός

Πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο

Ρίγανη

Αλάτι

Εκτέλεση

Ξεπλένετε τις ντομάτες και στη συνέχεια της κόβετε σε κυβάκια και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ. Κόψτε λίγο βασιλικό με τα χέρια σας και ρίξτε τον στο μπόλ. Προσθέστε λίγο πιπέρι, μια λιωμένη σκελίδα σκόρδο, ρίγανη και μια πρέζα αλάτι στο μείγμα. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια αφαιρέστε το σκόρδο. Εν τω μεταξύ ετοιμάστε το ψωμί. Το χτεσινό ψωμί είναι πάντα καλύτερο, αλλα αν είναι φρέσκο, τότε ψήστε το για λίγα λεπτά για να στεγνώσει. Κόψτε το ψωμί, ψήστε το στην τοστιέρα και τρίψτε λίγο φρέσκο σκόρδο πάνω σε κάθε φέτα. Μοιράστε το μείγμα ντομάτας στις φέτες του ψωμιού και περιχύστε κάθε φέτα με λίγο ελαιόλαδο.