Από το βρεγμένο χαλί μέχρι το φυλλάδιο με τις οδηγίες: Περίεργοι λόγοι που δεν απογειώνεται ένα αεροπλάνο

Από το βρεγμένο χαλί μέχρι το φυλλάδιο με τις οδηγίες: Περίεργοι λόγοι που δεν απογειώνεται ένα αεροπλάνο
Flight attendant putting luggage in overhead bin in airplane
Flight attendant putting luggage in overhead bin in airplane
HeroImages via Getty Images

Έχετε βρεθεί ποτέ στο αεροδρόμιο περιμένοντας μάταια να επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο για να απογειωθεί; Σύμφωνα με την αεροσυνοδό Sarah Steegar, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με το αεροπλάνο ή έχει χαλάσει κάτι. Υπάρχουν και ορισμένοι, κάπως πιο περίεργοι λόγοι που το αεροπλάνο μένει στο έδαφος.

Ένας απλός λεκές στη μοκέτα δίπλα στην έξοδο κινδύνου μπορεί να εμποδίζει το αεροπλάνο από το να απογειωθεί και ο λόγος είναι ότι τα νερά στη μοκέτα είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάζει το πλήρωμα σε περίπτωση κινδύνου. Έτσι, πρέπει να γνωρίζει αν ένας λεκές έρχεται από μέσα ή από έξω ώστε να αποφασίσει αν είναι ασφαλές να ανοίξει την έξοδο κινδύνου.

Αν και δεν επιτρέπεται το κάπνισμα μέσα στο αεροπλάνο, αν κάποιο από τα τασάκια που υπάρχει στο αεροπλάνο, λείπει, δεν γίνεται να απογειωθεί. Ο λόγος είναι επειδή πάντα κάποιος προσπαθεί να ανάψει τσιγάρο, οπότε αν το κάνει (που κανείς δεν το συνιστά και είναι παράνομο), το πλήρωμα προτιμά να το πετάξει στο τασάκι και όχι μέσα στα χαρτιά και θέσει όλους τους επιβάτες σε κίνδυνο.

Ένα ακόμα πράγμα που δεν πρέπει να λείπει πριν απογειωθεί το αεροπλάνο είναι οι κάρτες με τις οδηγίες ασφαλείας.

Τέλος, υπάρχει πιθανότητα κάποια βαριά τσάντα που μπαίνει στη θέση των χειραποσκευών ή ένας απρόσεκτος επιβάτης, να σπάσουν μία από τις λάμπες τους διαδρόμου. Σε αυτή την περίπτωση, η λάμπα πρέπει να αντικατασταθεί πριν απογειωθεί το αεροπλάνο.

Δημοφιλή