Πώς θα χρηματοδοτήσει ο Τραμπ την υποψηφιότητά του για την προεδρία;

Πώς θα χρηματοδοτήσει ο Τραμπ την υποψηφιότητά του για την προεδρία;
Republican presidential candidate Donald Trump is joined by his wife Melania, right, daughter Ivanka, left, and son Eric, background left, as he speaks during a primary night news conference, Tuesday, May 3, 2016, in New York. (AP Photo/Mary Altaffer)
Republican presidential candidate Donald Trump is joined by his wife Melania, right, daughter Ivanka, left, and son Eric, background left, as he speaks during a primary night news conference, Tuesday, May 3, 2016, in New York. (AP Photo/Mary Altaffer)
ASSOCIATED PRESS

Ο επικρατέστερος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος (μετά την παραίτηση του Τεντ Κρουζ), Ντόναλντ Τραμπ, θα ξεκινήσει άμεσα να συγκεντρώνει χρήματα για την καμπάνια των γενικών εκλογών, σύμφωνα με δηλώσεις του σήμερα, Τετάρτη.

«Θα ήθελα (άραγε) να πουλήσω μερικά κτίρια και να χρηματοδοτήσω τον εαυτό μου; Δεν ξέρω εάν θα ήθελα να το κάνω αυτό», δήλωσε στην εκπομπή «Morning Joe» στο δίκτυο MSNBC.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος έχει συγκεντρώσει ο ίδιος το μεγαλύτερο μέρος των 50 εκατ. δολαρίων της προκριματικής καμπάνιας του, επιτέθηκε στους αντιπάλους του επειδή πήραν χρήματα από τις αποκαλούμενες «ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος».

Αλλά με τον ανταγωνισμό των γενικών εκλογών να αναμένεται να κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια στον κάθε υποψήφιο, ο Τραμπ ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσει την στρατηγική του. Εκτός από την συγκέντρωση χρημάτων για την δική του καμπάνια, οι υποψήφιοι για την προεδρία αναμένεται επίσης να συγκεντρώσουν χρήματα για το κόμμα, ώστε να στηρίξουν τους υποψήφιους που βρίσκονται σε χαμηλή θέση στο ψηφοδέλτιο.

«Δεν θα ζητήσω χρήματα για τον εαυτό μου, θα ζητήσω χρήματα για το κόμμα», είπε ο Τραμπ. «Θα πάρω την απόφαση την επόμενη εβδομάδα».

Υπήρχαν σημάδια αυτή την εβδομάδα ότι ο Τραμπ έχει αρχίσει να αλλάζει προς ένα πιο παραδοσιακό τρόπο χρηματοδότησης της καμπάνιας του.

Ο πρώην Ρεπουμπλικανός σύμβουλος Ed Rollins ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα συμμετάσχει σε μια μεγάλη Επιτροπή Πολιτικής Δράσης, την Επιτροπή «Great America» (Σπουδαία Αμερική). Η ομάδα ελπίζει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 15 εκατ. δολάρια μέχρι το καλοκαίρι για στηρίξει την καμπάνια του Τραμπ.

Αργότερα την ίδια ημέρα, ο Τραμπ συνομίλησε με τον επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής Πολιτικής Δράσης, τον Reince Priebus, ο οποίος προέτρεψε τους υπόλοιπους Ρεπουμπλικανούς να στηρίξουν ενωμένοι τον Τραμπ. Οι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι για την προεδρία συνήθως ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Ρεπουμπλικανική Επιτροπή για να συγκεντρώσουν χρήματα για τις καμπάνιες των Ρεπουμπλικανών.

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους υποψήφιους του κόμματος, ο Τραμπ δεν διαθέτει μια υποδομή χρηματοδότησης για την καμπάνια του, επομένως ενδέχεται να στηριχθεί σημαντικά στην Ρεπουμπλικανική Επιτροπή Πολιτικής Δράσης και άλλες κομματικές Επιτροπές.

Ο Τραμπ τόνισε ότι όσα χρήματα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν όλους τους Ρεπουμπλικανούς και όχι μόνο τον εαυτό του. «Αλήθεια, δεν θα ζητήσω χρήματα για τον εαυτό μου, θα ζητήσω χρήματα για το κόμμα», δήλωσε. «Είναι κάτι που θα ξεκινήσουμε αμέσως».

*Το κείμενο αρχικά δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.

Δημοφιλή