ΔΙΕΘΝΕΣ
04/05/2016 18:04 EEST | Updated 04/05/2016 18:07 EEST

Σε δίκη αναμένεται να παραπεμφθεί η Ρούσεφ. Κινδυνεύει με παύση από το προεδρικό αξίωμα

EVARISTO SA via Getty Images
Brazilian President Dilma Rousseff delivers a speech during the launching of the Agricultural and Livestock Plan for 2016/2017, at Planalto Palace in Brasilia, on May 4, 2016.Rousseff is fighting impeachment on allegations that she illegally borrowed money to boost public spending during her 2014 re-election campaign. / AFP / EVARISTO SA (Photo credit should read EVARISTO SA/AFP/Getty Images)

Ο γερουσιαστής στον οποίο είχε ανατεθεί να μελετήσει το ζήτημα της ενδεχόμενης παραπομπής της προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ πρότεινε σήμερα, Τετάρτη, η αρχηγός του κράτους να προσαχθεί σε δίκη για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με τα δημοσιονομικά της χώρας, φέρνοντας την ένα βήμα πιο κοντά στην παύση της από το αξίωμα.

Ο γερουσιαστής Αντόνιου Αναστάζια παρουσίασε το πόρισμά του στην ειδική επιτροπή της Γερουσίας που είναι αρμόδια για την παραπομπή της Ρούσεφ κι αποτελείται από 21 μέλη. Η επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει με συντριπτική πλειοψηφία μεθαύριο Παρασκευή τη διεξαγωγή συζήτησης και ψηφοφορίας στην ολομέλεια του σώματος.

Η Γερουσία αναμένεται ότι θα εγκρίνει, στην ψηφοφορία της 11ης Μαΐου, την παραπομπή της Ρούσεφ σε δίκη, κάτι που θα σημάνει την αυτόματη παύση της από το αξίωμα ενόψει της δίκης της που πρόκειται να διαρκέσει έως και 180 ημέρες. Ο αντιπρόεδρος Μισέλ Τέμερ θα αναλάβει σε αυτή την περίπτωση υπηρεσιακός πρόεδρος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post