Στόχος των Anonymous φέρεται να έγινε η Τράπεζα της Ελλάδας

Στόχος των Anonymous φέρεται να έγινε η Τράπεζα της Ελλάδας

Καμία ενημέρωση δεν έχει μέχρι στιγμής η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. για το χτύπημα των χάκερ Anonymous στην Τράπεζα της Ελλάδος, στο οποίο αναφέρονται δημοσιεύματα.

Η επίθεση, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν εκτός λειτουργίας για περίπου έξι ώρες οι servers της Τράπεζας της Ελλάδος και να πέσει η επίσημη ιστοσελίδα της.

Η επίθεση αυτή είναι μέρος μιας επιχείρησης που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 και έχει την επωνυμία «#OpIcarus» με στόχο τον τραπεζικό τομέα σε Ευρώπη αλλά και Η.Π.Α.

Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι μία από τις πρώτες Τράπεζες που φέρεται να στοχοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες, με επίθεση κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS attack).

Οι hackers, οι οποίοι έκαναν γνωστή την επίθεση στην ΤτΕ στην ιστοσελίδα hackread.com, χτυπούν τις τράπεζες διότι πιστεύουν ότι εμπλέκονται στην διαφθορά και την διαπλοκή και αποφάσισαν ως δείγμα διαμαρτυρίας να στραφούν εναντίον τους.

Μέχρι στιγμής πάντως οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν έχουν ενημερωθεί από τους υπεύθυνους της ΤτΕ για το περιστατικό, ενώ η ιστοσελίδα της τράπεζας αυτή την ώρα λειτουργεί κανονικά. «Το ότι δεν ενημερωθήκαμε δεν σημαίνει ότι δεν έγινε η επίθεση», αναφέρει αστυνομική πηγή.

Διευκρινίσεις της ΤτΕ για την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε

Έγκαιρα αντιμετωπίστηκε η «κυβερνοεπίθεση» που δέχθηκε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με πηγή της ΤτΕ, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση της Τράπεζας δέχθηκε χθες Τρίτη επίθεση από τους Anonymous και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος παρά την αργία αντέδρασαν έγκαιρα με αποτέλεσμα να αποτρέψουν οποιαδήποτε περαιτέρω «παρενέργεια» από την επίθεση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η επίθεση του ιστοχώρου της ΤτΕ κράτησε λίγα λεπτά πριν επανέλθει η ομαλή λειτουργία του.

Πάντως και σήμερα η σελίδα της ΤτΕ εμφανίζει προβλήματα στη λειτουργία της τα οποία ερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δημοφιλή