Που κολλάει ο Τζον Σνόου σε συνέντευξη Τύπου της Κομισιόν για το προσφυγικό; (Ω ναι, ακολουθούν spoilers)

Που κολλάει ο Τζον Σνόου σε συνέντευξη Τύπου της Κομισιόν για το προσφυγικό; (Ω ναι, ακολουθούν spoilers)
HBO

Γίνεται η συνέντευξη Τύπου για τις προτάσεις της Κομισιόν για την αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου. Και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς κάνει έναν απίστευτο παραλληλισμό μεταξύ των κανόνων ασύλου τη ΕΕ και του Τζον Σνόου του Game of Thrones. Οι κανόνες για το άσυλο είναι νεκρές σαν τον Τζον Σνόου, είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, όπως μεταδίδει το Euractiv, ενδίδοντας και αυτός στη λατρεία των ημερών.

Τον λόγο είχε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, που είπε: «Το παλιό Δουβλίνο έχει πεθάνει. Θα έλεγα ότι πέθανε μετά από αυτή την άνευ προηγουμένου πίεση. Όταν υιοθετήθηκε ο Κανονισμός του Δουβλίνο το τοπίο ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχουμε σήμερα».

Για να πάρει τον λόγο ο Τίμερμανς: «Είμαι φαν του Game of Thrones. Αυτό το Δουβλίνο μοιάζει με τον Τζον Σνόου, μαχαιρωμένο, πάνω στο τραπέζι, και νεκρό για κάποιες ημέρες... αυτή η μεταρρύθμιση είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να σηκωθεί από το τραπέζι ο Τζον Σνόου».

(Κάτι ξέρει, κάτι ξέρει..).

Δημοφιλή