ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/05/2016 13:35 EEST | Updated 05/05/2016 14:15 EEST

Αναδίπλωση Παπαχριστόπουλου. «Η κυβέρνηση δεν έχει σχέση με την υποκλοπή των συνομιλιών» Τόμσεν - Βελκουλέσκου

sooc

Το ενδεχόμενο να ήταν η ίδια η κυβέρνηση αυτή που διέρρευσε τους διαλόγους Τόμσεν-Βελκουλέσκου, φαίνεται να υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος αλλά λίγο μετά τις δηλώσεις που ερμηνεύτηκαν κατ' αυτό τον τρόπο ο ίδιος έκανε λόγο για παρερμηνείες τονίζοντας πως έπεσε θύμα διαστρέβλωσης όπως ο ΠτΔ.

Ο κ.Παπαχριστόπουλος είχε δηλώσει: «Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα τον διάλογο Τόμσεν με την κυρία Βελκουλέσκου;  Το παλεύει με νύχια και με δόντια το ΔΝΤ. Πώς θα το έκαιγε διαφορετικά;». Λίγο αργότερα όμως δήλωνε σε κοινοβουλευτικούς συντάκες: «Όταν είπα ότι καλά έκανε και έβγαλε στην φόρα η κυβέρνηση τον διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου εννοούσα ότι καλά έκανε η κυβέρνηση και σήκωσε το θέμα» ενώ έκανε και επίσημα διευκρινιστικές δηλώσεις. Σημείωσε πως έχει μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για το θέμα και ουδέποτε υπονόησε ότι έχει η κυβέρνηση κάποια σχέση με την υποκλοπή ενώ πέρασε στην αντεπίθεση κατά όσων έσπευσαν να τον παρερμηνεύσουν κάνοντας λόγο για «κατάντια».

«Βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας ομολογεί ότι η Kυβέρνηση “έβγαλε το διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου” και μάλιστα επικροτεί την ενέργεια. Δηλαδή, ομολογεί και επικροτεί υποκλοπές.Η εικόνα και η αξιοπιστία της χώρας διασύρονται από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ήρθε η ώρα να αναλάβει η Κυβέρνηση τις μεγάλες της ευθύνες. “Γκρίζα” οδός διαφυγής δεν υπάρχει» σχολίασε η ΝΔ ενώ ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Α.Γεωργιάδης ζήτησε σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να διερευνηθεί ο ισχυρισμός του βουλευτή των ΑΝΕΛ. «Οι εταίροι μας αντιμετωπίζουν ως κυβέρνηση απατεώνων» σχολίασε και τόνισε πως οι επίμαχες δηλώσεις ουσιαστικά επιβεβαίωσαν ότι «ο Τσίπρας κατέγραφε τις συνομιλίες». «Εγείρεται τεράστιο θέμα για το κράτος μας».

Το δε Ποτάμι έκανε λόγο για «κυνική ομολογία του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο οποίος προφανώς γνωρίζει τα μυστικά που μοιράζονται ο κ. Τσίπρας με τον κ.Καμμένο δείχνει για άλλη μια φορά πόσο τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι είναι αυτοί που κυβερνούν. Επιβεβαιώνοντας από το βήμα της Βουλής τις υποψίες και τα διεθνή δημοσιεύματα σε βάρος της Ελλάδας, εκθέτουν για άλλη μια φορά τη χώρα και στιγματίζουν την ελληνική πολιτεία».

Από την πλευρά του πάντως ο Πρόεδρος της Βουλής, κ.Βούτσης όταν ρωτήθηκε για το θέμα περιορίστηκε να διερωτηθεί πως μπορεί να ξέρει ο βουλευτής πράγματα που σχετίζονται και με μυστικές υπηρεσίες ενώ σημείωσε πως η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης επιβεβαιώνει το περιεχόμενο των συνομιλιών που ήρθαν στο φως. «Έχει πολύ μεγάλη σημασία η επιβεβαίωση αυτών που δημοσιεύθηκαν. “Βγάζει μάτι” ότι υπήρχε ένας σχεδιασμός που επιβεβαιώνεται από την πορεία των πραγμάτων».

Ο δε υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε πως η δήλωση Παραχριτόπουυλου δεν είχε το περιεχόμενο πους της αποδόθηκε και υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει καμία εμπλοκή στην υποκλοπή.

Τη δήλωσε του κ. Παπαχριστόπουλου σχολίασε πάντως και η ΝΔ μέσω του Γ. Βρούτση σημειώνοντας ότι υπονομεύει τη χώρα μας. «Είτε συνειδητά, είτε από ολίσθημα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είπε ότι η υποκλοπή ήταν αναγκαία για να χτυπηθεί το ΔΝΤ. Αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό και θα υπονομεύσει τη χώρα μας» σημείωσε.