Το ΠΑΣΟΚ είναι πλήρως απομονωμένο. Ντροπιαστική η συμπεριφορά τους κατά της κυβέρνησης, σχολιάζουν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές

Το ΠΑΣΟΚ είναι πλήρως απομονωμένο. Ντροπιαστική η συμπεριφορά τους κατά της κυβέρνησης, σχολιάζουν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές
eurokinissi

Σοβαρές αντιδράσεις φαίνεται να έχει προκαλέσει στους κόλπους του ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών η αρνητική στάση που τηρεί το ΠΑΣΟΚ απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές με στόχο το «κλείσιμο» της αξιολόγησης. Το θέμα, φαίνεται αποτελεί αντικείμενο κριτικής στο κόμμα που ηγείται η κ.Φώφη Γεννηματά και σύμφωνα με δημοσίευμα του EurΑctiv.com, στέλεχος υψηλά στην ιεραρχία της των ευρωσοσιαλιστών πως πλέον το ΠΑΣΟΚ έχει «πλήρως απομονωθεί από την ομάδα».

«Είναι οι μόνοι που υποστηρίζουν πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί. Έφεραν σε δύσκολη θέση την ομάδα μας, βρίσκονται τελείως εκτός της γραμμής που έχει χαράξει στο θέμα αυτό το S&D...Είναι μια μάλλον ντροπιαστική συμπεριφορά», αναφέρει η ίδια πηγή προσθέτοντας μάλιστα πως σε μια πρόσφατη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της ομάδας η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή «αντιδρούσε σε κάθε λογική λύση...και μας έφερε σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη θέση».

Η κ.Καϊλή πάντως, σχολιάζοντας στο EurΑctiv.com τα σχόλια αυτά, επέμεινε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία της. «Πέρυσι ήταν λάθος του Βαρουφάκη...φέτος θα βρουν κάποιον άλλο όπως το ΔΝΤ» ανέφερε προσθέτοντας πως αυτή είναι μια δικαιολογία για να μην προωθήσει η κυβέρνηση προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Σχολιάζοντας δε την στήριξη που παρέχει η Κομισιόν στην κυβέρνηση, υποστηρίζει πως αυτή ήταν μια επιλογή στήριξης του ελληνικού λαού και όχι της κυβέρνησης ενώ σε ό,τι αφορά την στήριξη που παρέχουν ηγέτες σοσιαλιστικών κομμάτων στον Αλέξη Τσίπρα επιχειρηματολόγησε λέγοντας πως ο καθένας εξ αυτών απευθύνεται στο δικό του ακροατήριο και κατέληξε πως σε καμία περίπτωση ως ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν αισθάνεται απομονωμένη εντός της ευρωομάδας.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες, καταφανώς σε αντίθεση με την αποκλειστικά αντιπολιτευτική ρητορική στην οποία επιδίδεται το ΠΑΣΟΚ, σειρά ευρωπαίων σοσιαλιστών από Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, παίρνουν θέση στηρίζοντας την ελληνική κυβέρνηση ενώ κάτι παραπάνω από επιθετικός προς το ΔΝΤ και τη Γερμανία εμφανίζεται ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζάνι Πιτέλα.

Δημοφιλή