ΔΙΕΘΝΕΣ
05/05/2016 08:06 EEST | Updated 05/05/2016 08:31 EEST

Όχι πρόωρες εκλογές μετά την εκλογή νέου ηγέτη του ΑΚΡ, σύμφωνα με σύμβουλο της τουρκικής προεδρίας

Anadolu Agency via Getty Images
ANTALYA, TURKEY - APRIL 22: Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) raises his hands with the Rabia gestures as Prime Minister Ahmet Davutoglu (R) waves his hands during an opening ceremony in Kepez district of Antalya, Turkey on April 22, 2016. (Photo by Kayhan Ozer/Anadolu Agency/Getty Images)

Την εκλογή νέου ηγέτη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) δεν θα ακολουθήσουν πρόωρες εκλογές, δήλωσε ο σύμβουλος της τουρκικής προεδρίας, Τζεμίλ Ερτέμ, ο οποίος πρόσθεσε πως η χώρα θα πορευθεί με «ασφάλεια» ως το τέλος της θητείας της κυβέρνησης το 2019.

Η Τουρκία και η οικονομία της θα σταθεροποιηθεί περαιτέρω όταν αναλάβει ένας πρωθυπουργός που θα συνδέεται στενότερα με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο Ερτέμ σε ζωντανή συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η σημερινή οικονομική διαχείριση θα παραμείνει ως έχει, είπε, προσθέτοντας ότι δεν περιμένει αλλαγές στην νομισματική και τη δημοσιονομική πολιτική. Η πτώση των τιμών των τουρκικών περιουσιακών στοιχείων, και ειδικά της λίρας, εν μέσω της πολιτικής αναταραχής δεν θα συνεχισθούν, και η λίρα ίσως και να υπερτιμηθεί, υπονομεύοντας τις εξαγωγές, σημείωσε.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)