Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς σε τρία διαφορετικά περιστατικά στην Ουάσιγκτον

Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς σε τρία διαφορετικά περιστατικά στην Ουάσιγκτον
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
The Washington Post via Getty Images

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίσθηκαν την Παρασκευή σε τρία διαφορετικά περιστατικά με πυροβολισμούς στο Μέριλαντ στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.

Ένας άνδρας ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία της συζύγου του έξω από σχολείο φέρεται να είναι υπεύθυνος για ακόμη δύο αιματηρά περιστατικά με πυροβολισμούς.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη έξω από το εμπορικό κέντρο Westfield Montgomery που βρίσκεται στο προάστιο Bethesda όπου ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίσθηκαν

Λίγη ώρα αργότερα αναφέρθηκαν νέοι πυροβολισμοί σε άλλο εμπορικό κέντρο και συγκεκριμένα στο Aspen Hill Shopping Center, στην περιοχή Silver Spring έξω από την Ουάσιγκτον. Εκεί μια γυναίκα έχασε τη ζωή της όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το Aspen Hill βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μακρυά από το σημείο όπου συνέβη το πρώτο περιστατικό.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο δράστης είναι ο 62χρονος Eulalio Tordil αστυνομικός ειδικής υπηρεσίας που αναλαμβάνει τη φύλαξη κυβερνητικών κτιρίων.

Ο 62χρονος φέρεται να σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του, την Gladys Tordil έξω από το λύκειο απ΄όπου είχε πάει για να πάρει τα παιδιά της που φοιτούσαν εκεί. Σύμφωνα με την αστυνομία είχαν εκδοθεί περιοριστικοί όροι εναντίον του συζύγου από τον περασμένο Μάρτιο και ο ίδιος είχε τεθεί σε αργία από το αστυνομικό σώμα.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θύματα οι αρχές δεν πιστεύουν ότι συνδέονται με τον δράστη. Αυτό που εικάζουν είναι ο ένας πυροβολήθηκε και έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού στο πάρκινγκ του εμπορικού και οι άλλοι δέχθηκαν τα πυρά του δράστη όταν προσπάθησαν να επέμβουν.

Όλα τα σχολεία και τα νοσοκομεία στην περιοχή έχουν κλείσει και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Δημοφιλή