Ρουσόπουλος: Ο Τσίπρας είναι ηγέτης παλαιάς κοπής. Άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα έκανε ως πρωθυπουργός

Ρουσόπουλος: Ο Τσίπρας είναι ηγέτης παλαιάς κοπής. Άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα έκανε ως πρωθυπουργός
Eurokinissi

Την αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, τις τηλεοπτικές άδειες, τις ηγετικές ικανότητες του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε ο πρώην Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θόδωρος Ρουσόπουλος, στην εφημερίδα «Τα Νέα», κάνοντας επίσης αναφορά στην υπόθεση Βατοπεδίου και τη σχέση του με τον Κώστα Καραμανλή.

Πιο συγκεκριμένα, σχολιάζονταν την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ρουσόπουλος έκανε αναφορά στον Μακιαβέλι, λέγοντας πως «η αλλαγή είναι κάτι που επιζητούν πάντοτε οι άνθρωποι». Ο ίδιος τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης ίσως να μην είχε βγει πρώτος αν οι εσωκομματικές εκλογές είχαν γίνει τον Νοέμβριο, ενώ παραδέχτηκε ότι ο νέος πρόεδρος «κινήθηκε έξυπνα» στην πορεία. Παρόλα αυτά, κατά τη γνώμη του, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, καθώς δεν έχει εμπειρία ως πρωθυπουργός. «Κανείς δεν είναι έτοιμος», ξεκαθάρισε. Όσον αφορά το εάν το όνομά του τον βοήθησε να εκλεγεί, ο κ. Ρουσόπουλος εξηγεί ότι το φαινόμενο της «κληρονομικής δημοκρατίας» είναι συχνό φαινόμενο στα κεντροδεξιά κόμματα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «μιμείται φωνητικά τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά δεν έχει τις ίδιες ικανότητες». Παρόλα αυτά, αναγνώρισε ότι έχει πολιτικές ικανότητες, καθώς κατάφερε να φέρει το κόμμα από το 3% στην εξουσία και τον χαρακτήρισε ηγέτη «παλαιάς κοπής», γιατί «λαϊκίζει». Στη συνέχεια, διέψευσε τα σενάρια περί «φλερτ» της καραμανλικής πτέρυγας με τον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «υπερβολές του κίτρινου Τύπου».

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Ρουσόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο νόμος της κυβέρνησης δεν θα αποδώσει γιατί, όπως είπε, είναι αντισυνταγματικός και αντικοινοτικός. Ακόμα, εξήγησε ότι η αγορά θα μπορούσε να ορίσει από μόνη της τον αριθμό των καναλιών, ενώ τόνισε ότι ο λόγος που η αδειοδότηση καθυστέρησε 20 χρόνια είναι «για τους ίδιους λόγους που γίνεται και τώρα».

Αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή, δήλωσε ότι οι σχέσεις τους είναι εξαιρετικές και εξήρε την τόλμη του ως πολιτικό αρχηγό. Όσον αφορά την υπόθεση Βατοπεδίου, εξήγησε ότι ναι μεν αδικήθηκε, όμως στο τέλος δικαιώθηκε, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι μπορεί να έληξε ο παλιός κύκλος του στην πολιτική, όμως «μπορεί να ανοίξει κάποιος άλλος καινούργιος».

Δημοφιλή