8 τρικ που δεν έχετε ακούσει ξανά για να καθαρίσετε το σπίτι

8 τρικ που δεν έχετε ακούσει ξανά για να καθαρίσετε το σπίτι
Getty Images

Κανείς δεν αγαπά τη σκόνη, αλλά ακόμα λιγότεροι αγαπούν το καθάρισμα. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να διαβάσετε τα παρακάτω κόλπα, όπως τα κατέγραψε η Sona Queen, μία συγγραφέας και ειδική σε θέματα τρόπου ζωής από την Ταϊβάν. που θα κάνουν το σκούπισμα και το καθάρισμα στο σπίτι πιο εύκολο.

Στατικός ηλεκτρισμός

Τυλίξτε μία σκούπα με μία κάλτσα και αφήστε τον στατικό ηλεκτρισμό να κάνει όλη τη δουλειά. Με αυτό το κόλπο μπορείτε να μαζέψετε την σκόνη ακόμα και από δύσκολα σημεία, όπως γωνίες και ταβάνι.

Μην πετάξετε το χαλασμένο γάλα

Έχει μείνει γάλα στο ψυγείο που έχει λήξει; Δεν χρειάζεται να το πετάξετε. Βάλτε λίγο σε ένα βαμβακερό πανί και γυαλίστε τις ξύλινες επιφάνειες του σπιτιού σας.

Μαγειρική σόδα

Στο καθάρισμα η μαγειρική σόδα είναι ο πολυτιμότερος βοηθός σας, αφού αφαιρεί και τους πιο επίμονους λεκέδες. Για παράδειγμα, εάν το χαλί σας ή η μοκέτα έχει κάποιον λεκέ, βάλτε μαγειρική σόδα και αφήστε την εκεί το βράδυ. Την επόμενη μέρα, σκουπίστε με την ηλεκτρική σας σκούπα και ο λεκές δεν θα είναι πια εκεί.

Καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων με ποροτκάλι

Μην πετάξετε την φλούδα από το πορτοκάλι, αφού το φάτε. Βάλτε τις φλούδες μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε τον σε λειτουργία για 60 δευτερόλεπτα. Ο ατμός θα βοηθήσει να βγουν τα λείπει και ο φούρνος σας θα αποκτήσει ένα δροσερό άρωμα.

Οδοντόκρεμα κατά των λεκέδων

Εάν έχετε λεκέ σε κουρτίνες ή σε μπλούζες, λίγη οδοντόκρεμα πάνω στο σημείο μπορεί να σας βοηθήσει να τον ξεφορτωθείτε.

Οδοντόβουρτσα για καθάρισμα

Θέλετε να καθαρίσετε το σιφόνι από την μπανιέρα ή το νεροχύτη; Πάρτε την οδοντόβουρτσα στο χέρι και αρχίσετε να τρίβετε με νερό και οδοντόκρεμα το μέταλλο.

Ασπράδια από αβγά

Εάν θέλετε να γυαλίσετε δερμάτινα έπιπλα ή να ξεφορτωθείτε τις γρατσουνιές και τις χαραγματιές χτυπήστε τα ασπράδια από τα αβγά και περάστε τα με ένα βαμβακερό πανί.

Γυαλίστε με τσάι τα ξύλινα έπιπλα

Βάλτε λίγο βρασμένο, αλλά όχι ζεστό, τσάι σε μία πετσέτα και περάστε τα ξύλινα έπιπλα του σπιτιού σας για να τους δώσετε μία επιπλέον γυαλάδα.