Ο κακός χαμός στη Βουλή με Τσακαλώτο: Ο καφές με τον Πολ, η μύγα «Τσε Τσε» και το «άντε γεια»

Ο κακός χαμός στη Βουλή με Τσακαλώτο: Ο καφές με τον Πολ, η μύγα «Τσε Τσε» και το «άντε γεια»
sooc

Ο κακός χαμός επικράτησε κυριολεκτικά στη Βουλή την ώρα τη συζήτησης για το Ασφαλιστικό όταν το λόγο πήρε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Τα «αίματα» άναψαν με τον κ Τσακαλώτο να απαντά στην κριτική που του ασκήθηκε ότι δήθεν κρύβεται.

«Ας αρχίσω με μια κριτική που μου ασκήθηκε ότι κρύβομαι, ότι δεν είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τα ιερά τέρατα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ότι πάω στον Σόιμπλε και στον Τόμσεν για να έχω ηρεμία και προστασία. Ακριβώς αυτό συμβαίνει, πηγαίνω στον Βόλφγκανγκ και στον Πόλ και πίνουμε καφέ και με προστατεύουν από τον κύριο Λοβέρδο».

Επίσης ο κ. Τσακαλώτος επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως «στην επιστολή που είχα αποστείλει στην κυρία Λαγκάρντ. Είναι σας να λέτε ότι ο Πάπας είναι Καθολικός και ο Βαρθολομαίος δεν είναι».

Ειδικά με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο η κόντρα συνεχίστηκε.

«Ουδείς είπε ότι κρύβεστε αλλά το πρωί ρωτήσαμε εάν θα έρθετε να υποστηρίξετε την τροπολογία που χθες το βράδυ καταθέσατε. Και αυτό γιατί παραβιάσατε τον λόγο που δώσατε ότι εάν το αφορολόγητο πέσει κάτω από 9100 ευρώ θα παραιτηθείτε, υπάρχει και το βίντεο με τις δηλώσεις σας, αλλά με την μεταμεσονύχτια τροπολογία σας παίρνετε και άλλα 200 εκατ. ευρώ από τους φορολογούμενους. Γκολ αυτοί (οι Θεσμοί) σέντρα εμείς, άντε γεια κ. Υπουργέ», τόνισε ο κ. Λοβέρδος, για να λάβει την απάντηση πως η υπόσχεση αυτή είχε δοθεί στις εκλογές του Ιανουαρίου και όχι του Σεπτεμβρίου.

«Αλλά φαίνεται πως ανάμεσα σε Γενάρη και Σεπτέμβρη μια μύγα τσε- τσε πήγε στη Λεωφόρο Συγγρού.. επομένως μη μας λέτε για 12.000 αφορολόγητο, αυτό ήταν υπόσχεση Γενάρη και όχι του Σεπτεμβρίου».

Δημοφιλή