Χαμός στη Βουλή. Φώναξαν το φρούραρχο να απομακρύνει το Λαγό της Χρυσής Αυγής

Χαμός στη Βουλή. Φώναξαν το φρούραρχο να απομακρύνει το Λαγό της Χρυσής Αυγής
eurokinissi

Με την ανακοίνωση της απόφασης εκ μέρους του Προεδρείου της Βουλής να αποκλειστεί ο βουλευτής της ΧΑ, Γιάννης Λαγός από την σημερινή συζήτηση της Βουλής, επαναλαμβάνεται η διακοπείσα συνεδρίαση.

Όπως ανακοίνωσε από την έδρα ο προεδρεύων, Γιώργος Λαμπρούλης, σε περίπτωση υποτροπής του βουλευτή - μετά και τις σημερινές προσβλητικές αναφορές εντός της Ολομέλειας κατά του υπουργού Περιβάλλοντος, Πάνου Σκουρλέτη - αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του βουλευτή της ΧΑ για 15 ημέρες από τις συνεδριάσεις.

Η απόφαση αυτή, καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές όλων των πτερύγων, εκτός από την Χρυσή Αυγή, ο βουλευτής της οποίας ωστόσο παραμένει εντός της Ολομέλειας.

Νωρίτερα, επικράτησε ο κακός χαμός στη Βουλή, μεταξύ του κ. Σκουρλέτη και του κ. Λαγού, ενώ υπήρξε και φραστικό επεισόδιο μεταξύ του κ. Παπά και του Σκουρλέτη. Τα αίματα άναψαν με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένταση και να διακοπεί η συνεδρίαση ενώ ειδοποιήθηκε ο φρούραρχος της Βουλής να τον απομακρύνει.

Την διακοπή της συνεδρίασης διέταξε ο προεδρεύων του Σώματος, Γιώργος Λαμπρούλης, αποφασίζοντας να αποβληθεί από την αίθουσα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός ο οποίος καταφέρθηκε με προσβλητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του κ. Σκουρλέτη.

Παρά την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση να αποχωρήσει ο κ. Λαγός από την αίθουσα ώστε να επαναληφθεί η συζήτηση, η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε να αποχωρήσει ο βουλευτής της. Μάλιστα βουλευτές της ΧΑ σχημάτισαν «ασπίδα» γύρω από τον κ. Λαγό και δεν επέτρεψαν να απομακρυνθεί.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Παππάς δήλωσε μάλιστα ότι το κόμμα του αρνείται την απόφαση του προεδρείου και πρόσθεσε «φέρτε μας τα ΜΑΤ».

Έντονο επεισόδιο υπήρξε όμως με τον Νίκο Φίλη και τον Ηλία Κασιδιάρη με τον κ. Φίλη να επισημαίνει πως «είστε υπόδικοι».

Δείτε το βίντεο:

Δημοφιλή