Άστραψε και βρόντηξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν της έδειξαν μια δραχμή

Άστραψε και βρόντηξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν της έδειξαν μια δραχμή

Μην τα βάζετε με τη κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αυτό αν και το ήξερε ο παρουσιαστής της εκπομπής του Σκάι «Ακραίως» κ. Τάκης Χατζής δεν το έλαβε σοβαρά υπόψη του και επί τρία λεπτά και είκοσι δευτερόλεπτα προσπαθούσε να δικαιολογηθεί στην επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «Πλεύσης Ελευθερίας» και πρώην προέδρου της Βουλής για την γκάφα που έκαναν στο κανάλι και δεν ήταν άλλη από την εμφάνιση της δραχμής μαζί με το λογότυπο της συγκεκριμένης πολιτικής κίνησης.

Ειδικότερα ο κ. Χατζής το πρωί της Κυριακής είχε καλεσμένη την κ. Κωνσταντοπούλου προκειμένου να μιλήσει για την «Πλεύση Ελευθερίας» αλλά και για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση.

Ενώ όλα προοιωνίζονταν καλά στην αρχή της εκπομπής, κάτω από τα τηλεοπτικά «παράθυρα»εμφανίστηκε το λογότυπο της Πλεύσης Ελευθερίας που θυμίζει καραβάκι αλλά και μια δραχμή που έχει επίσης στη μια πλευρά της ένα καραβάκι.

Αυτό αρκούσε για την Κωνσταντοπούλου η οποία διαμαρτυρήθηκε κάνοντας λόγο για προβοκάτσια που εξυπηρετεί την κυβέρνηση.

Στην αρχή ο κ. Χατζής έδειχνε ότι δεν καταλαβαίνει αφού η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου επαναλάμβανε ότι πρόκειται για προβοκάτσια χωρίς να αναφέρεται ρητά στη δραχμή.

«Δεν βλέπω φαντάσματα» του λέει κάποια στιγμή και του εξηγεί ενώ από την πλευρά του ο κ. Χατζής προσπάθησε να αποποιηθεί την ευθύνη λέγοντας ότι πρόκειται περί λάθους και επέρριψε ευθύνες στην αρχισυνταξία της ομάδας του.

«Με προσβάλλετε με αυτά που λέτε περί προβοκάτσιας» λέει κάποια στιγμή ο παρουσιαστής στην πρώην πρόεδρο της Βουλής για να λάβει την απάντηση: «Μήπως θέλετε να σας ζητήσω και συγνώμη για το λάθος που κάνατε;».

Έπειτα από ένα τρίλεπτο και κάτι αποφάσισαν να συνεχίσουν τη συνέντευξη στην οποία η κ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε την επικαιρότητα με το δικό της καυστικό.

Σε σχέση με την Πλεύση ελευθερίας είπε ότι φιλοδοξεί να γίνει ένα ακόμα κίνημα μέσα από την κοινωνία.

«Φιλοδοξεί να είναι αντιμνημονικακό κύτταρο, απελευθερωτικό. Εκείνος ο φορέας που θα εκφράσει ένα σαρωτικό πνεύμα. Μία προσπάθεια μέσα από την κοινωνία να υπάρξει ένα αντιμνημονιακό μέτωπο, για τους πολίτες που η κυβέρνηση θέλει να περιθωριοποιήσει».

Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «η κοινωνία εξακολουθεί να είναι αντιμνημονιακή και να έχει δημοκρατικά αντανακλαστικά. Η κοινωνία κατελήφθη εξ απήνης με αυτό που έγινε. Η άποψη μου είναι καθαρή. Ο λαός δεν παραιτήθηκε, ούτε θα αυτοκτονήσει'».

Σε σχέση με τον νέο νόμο που έρχεται σήμερα στη Βουλή, η κ. Κωνσταντοπούλου είναι ότι το ασφαλιστικό προέκυψε ως ζήτημα με αυτή την οξύτητα με την αποδοχή ενός χρέους που δεν αναλογεί στον ελληνικό λαό και δεν απέκλεισε και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, Σαμαρά, Παπαδήμου, Παπανδρέου.

Όπως τόνισε η ίδια εισάγεται ως άλλο ένα επεισόδιο στην μνημονιακή περίοδο. Η επιδίωξη ψήφισής του ουσιαστικά συνδέεται με την εκταμίευση της επόμενης δόσης και την αποπληρωμή ενός χρέους που αν είχε διαγραφεί από την κυβέρνηση δεν θα επισειόταν ως δαμόκλειος σπάθη.

Το πρόβλημα δεν είναι τι κάνει ο κ. Σόιμπλε, είπε σε ένα άλλο σημείο, αλλά τι κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα που ως επιτετραμμένοι ζητούν από τον ελληνικό λαό να πληρώσει τα σπασμένα.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι «δεν υπάρχει διεθνές περιβάλλον που αξίζουμε να είμαστε χωρίς δημοκρατία και ελευθερία.

Δεν υπάρχει συμβατό σύστημα που να λέει ότι για να παραμείνουμε κάπου πρέπει να απεμπολήσουμε τη δημοκρατία μας. Υπάρχει εντολή ελληνικού λαού. Δεν υπάρχει δικαίωμα του κάθε πρωθυπουργού να την παραβιάσει. Δεν θα φεύγαμε από τη χώρα μας. Δεν θα χάναμε την αξιοπρέπεια μας.Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που μπορεί να κάμψει την υποχρέωση ενός πρωθυπουργού και ενός λαού να περιφρουρούν την δημοκρατία με όλο της το περιεχόμενο».

Αναφορικά με την σημερινή ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «ντροπή για τους βουλευτές που θα ψηφίσουν ''ναι σε όλα''. Είναι η ύψιστη πράξη αυτοακύρωσης για τα πρόσωπα που παριστάνουν ότι είναι αριστεροί. Η Πλεύση ελευθερίας θα στηρίξει όλες αυτές τις αντιδράσεις.Είναι εύστοχη και θα έπρεπε να έχει γίνει από καιρό η κίνηση των επαγγελματικών σωματείων να προβούν σε διαγραφές βουλευτών».

Ερωτηθείσα για πιθανότητα εθνικού νομίσματος η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι θα επέλεγε λύση που θα επέτρεπε στο λαό να ανασάνει:

«Δεν θα επιτρέπαμε κανένα εκβιασμό για κοινό νόμισμα. Είναι όλοι δοτοί οι βουλευτές που το κάνουν αυτό. Δεν θα επιτρέπαμε να σύρονται οι βουλευτές σε έναν τέτοιο εκβιασμό. Οι περισσότεροι εκλεγέντες διαφώνησαν. Θα πηγαίναμε σε οποιαδήποτε λύση, μην προκρίνετε μια λύση, μην την ονομάζετε δραχμή. Θα πηγαίναμε σε λύση που θα επέτρεπαν στο λαό να ανασάνει. Μπορεί να πηγαίναμε σε μια λύση που δεν θα την είχατε ακούσει. Τέτοια σχέδια είναι αντικείμενο επεξεργασίας στο πλαίσιο του Plan B».

Δημοφιλή