Καμμένος: Τα σπασμένα τα δικά σας καλύπτει σήμερα ο ελληνικός λαός

Καμμένος: Τα σπασμένα τα δικά σας καλύπτει σήμερα ο ελληνικός λαός
SOOC

Στην έκθεση του ΔΝΤ από τον Ιούλη του 2014 αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. κι υπουργός Εθν. Άμυνας, Π. Καμμένος, έκθεση που αναφέρει ότι τα συμφωνημένα με την προηγούμενη κυβέρνηση μέτρα ήταν ύψους 15 δισ. ευρώ για το 2015 και το 2016, την στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση φέρνει 5 δισ. μέχρι το 2018. Ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ότι «αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να κινητοποιήσει την διεθνή κοινότητα κι από εκεί που ήταν στην γωνία κατάφερε να αποκτήσει συμμάχους στους ισχυρούς της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. επέκρινε το ύφος της συζήτησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς την ώρα που χιλιάδες πολίτες, μεταξύ των οποίων και διεθνείς προσωπικότητες, μέσα από συλλογή υπογραφών καλούν τους ευρωπαίους ηγέτες να βγάλουν την Ελλάδα «από τις αλυσίδες», στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση εκτείνεται «μεταξύ της κατσίκας του κ. Θεοδωράκη και των σκίτσων του Αρκά του κ. Μητσοτάκη».

Ο Π. Καμμένος διάβασε την δήλωση του πρώην προέδρου της Ν.Δ., Β. Μεϊμαράκη, όταν υπερψήφισε την συμφωνία του καλοκαιριού όπου γινόταν επίκληση του χαρακτήρα της Ν.Δ. ως κόμμα υπεύθυνο και φιλοευρωπαϊκό. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. αναρωτήθηκε αν η Ν.Δ. που σήμερα καταψηφίζει το νομοσχέδιο έγινε ανεύθυνη και μη ευρωπαϊκή δύναμη ή μήπως η στάση της Ν.Δ. σήμερα «εντάσσεται στην επίθεση του Κ. Μητσοτάκη σε ό,τι θυμίζει την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή», παραθέτοντας παράλληλα τις επιθέσεις του προέδρου της Ν.Δ. στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το φλερτ με νεοφιλελεύθερους, όπως η Μ. Ξαφά.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. υπενθύμισε ότι με το PSI τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν απώλειες 11,597 δισ. ευρώ, καθώς κι ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφισαν μέτρα 58,6 δισ. ευρώ τα μνημονιακά χρόνια σχολιάζοντας ότι «τα σπασμένα τα δικά σας καλύπτει σήμερα ο ελληνικός λαός και με το ένα τρίτο των μέτρων που εσείς είχατε συμφωνήσει».

Σε όλες τις λίστες τα ίδια ΜΜΕ θα βρουν, να παρέμβει ο εισαγγελέας

Παράλληλα, ο Π. Καμμένος έκανε εκτενείς αναφορές στα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται το πολιτικό προσωπικό της αντιπολίτευσης ζητώντας μάλιστα να παρέμβει ο εισαγγελέας για τα δάνεια των τραπεζών, τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις λίστες για τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, παρατηρώντας ότι σε όλες αυτές τις λίστες «τα ίδια ΜΜΕ θα βρουν». Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. επισήμανε ότι συγκεκριμένες επιχειρήσεις ΜΜΕ πήραν μεγάλα ποσά από διαφημίσεις τραπεζών την ώρα που φέρονται να χρωστούν μεγάλα ποσά στις ίδιες τράπεζες.

Ο Π. Καμμένος κατήγγειλε ότι ο Π. Μαυρίκος από την συμμορία των εκβιαστών έχει χρηματοδοτηθεί από τράπεζες για εφημερίδα «που διάβαζε μόνο ο ίδιος» κι αναρωτήθηκε «ποιοι παρενέβησαν για να τα αρπάξει;» Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. αναφέρθηκε ακόμα στην παρουσία στις λίστες του Π. Ζήση που συνδέεται με τον Φ. Κρανιδιώτη σχολιάζοντας ότι «ο μάγκας της Δραπετσώνας τα έπαιρνε ως πολιτικό πορνίδιο», ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε η εφημερίδα «Μακελειό» κι ο Στ. Χίος.

Αντιπαράθεση με τον Στ. Θεοδωράκη

Ο Π. Καμμένος σημείωσε ότι και το protagon.gr του Στ. Θεοδωράκη έπαιρνε χρήματα από τις τράπεζες προκαλώντας αντιπαράθεση με τον επικεφαλής του Ποταμιού που αρνήθηκε ότι συνδέεται πλέον με την συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Κατά την διάρκεια της αντιπαράθεσης ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. σχολίασε ότι η διαπλοκή «δεν μας έχει πιασμένους» κι ότι στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει γίνει ούτε μια ανάθεση, αλλά παντού πραγματοποιήθηκαν διαγωνισμοί.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. αναφέρθηκε επίσης στον επιχειρηματία Ι. Σάφα που ήταν συνέταιρος του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Β. Βενιζέλου, στην υπόθεση των υποβρυχίων κι επισήμανε ότι στην Μοζαμβίκη το ΔΝΤ αποχώρησε λόγω σκανδάλου της κυβέρνησης στο οποίο εμπλέκεται ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, τον οποίο αθώωσε η Ν.Δ. με νομοθετική ρύθμιση.

Δημοφιλή