ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/05/2016 03:41 EEST | Updated 09/05/2016 03:41 EEST

Η ιστορία του 3χρονου αγοριού που η μητέρα του το έδεσε και το εγκατέλειψε σε αποθήκη

Little boy running after his mother on footbridge, blurred motion. Rock Creek, Montana.
Tom Fullum via Getty Images
Little boy running after his mother on footbridge, blurred motion. Rock Creek, Montana.

Ως ένα από τα πιο σκληρά περιστατικά που έχουν αντιμετωπίσει με θύμα ένα μικρό παιδί χαρακτηρίζουν οι αστυνομικές Αρχές της Κορίνθου τον εντοπισμό ενός 3χρονου αγοριού, δεμένου μέσα σε αποθήκη στην περιοχή της Νεμέας.

Η μητέρα του ανήλικου, Ρομά υπήκοος Βουλγαρίας, έδεσε το γιο της με σχοινιά το πρωί της 29ης Απριλίου 2016 σε μία καρέκλα και το εγκατέλειψε για να πάει μαζί με τα άλλα δύο παιδιά της, ηλικίας 8 μηνών και 2 χρονών, στο Ναύπλιο για επαιτεία.

Περαστικοί άκουσαν τα κλάματα του αγοριού και ειδοποίησαν το Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε αποθήκη σπιτιού ένα μισόγυμνο 3χρονο αγόρι, δεμένο σε μία καρέκλα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το παιδί έφερε σημάδια κακοποίησης, ήταν τρομοκρατημένο και είχε λερωμένα ρούχα. Αμέσως μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του, παρά το ψυχολογικό σοκ.

Μετά από έρευνες η μητέρα του βρέθηκε και συνελήφθη στο Ναύπλιο, ενώ σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Όπως είπε στους αστυνομικούς, ξύπνησε το πρωί και έπρεπε να πάει να μαζέψει λεφτά επαιτώντας με τα παιδιά της. Τον 3χρονο, ως τον πιο άτακτο, όπως είπε, τον άφησε δεμένο στην αποθήκη.

Η Ρομά αφέθηκε ελεύθερη αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Με εντολή Εισαγγελέα, ωστόσο, οι Αρχές τις πήραν και τα τρία παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα, όπου παρακολουθούνται από παιδοψυχολόγους. Σε βάρος του πατέρα δεν σχηματίστηκε μέχρι στιγμής δικογραφία, καθώς οι αστυνομικοί δεν έχουν καταλήξει για το αν έχει αναγνωρίσει κάποιος την πατρότητα των ανηλίκων και το κατά πόσο η μητέρα είναι παντρεμένη ή όχι. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται στην περιοχή του Ναυπλίου για τον εντοπισμό ατόμου που επέδειξε η Ρομά ως πατέρα