Όταν ο Αριστείδης Μπαλτάς ξενάγησε 100 πρόσφυγες στον ιερό βράχο της Ακρόπολης

Όταν ο Αριστείδης Μπαλτάς ξενάγησε 100 πρόσφυγες στον ιερό βράχο της Ακρόπολης

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς, υποδέχτηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου στις 10:30 π.μ., στον βράχο της Ακρόπολης 100 πρόσφυγες -κυρίως οικογένειες- από τους χώρους φιλοξενίας του Ελαιώνα και του Σχιστού, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης. Σκοπός της επίσκεψης είναι η διεθνής ευαισθητοποίηση σχετικά με το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού.

«Είναι μια ημέρα που υποδεχόμαστε τούς πρόσφυγες εδώ, όχι μόνο για να τους δείξουμε τους δικούς μας αρχαιολογικούς θησαυρούς και τη δική μας πολιτιστική κληρονομιά, αλλά για να τους δείξουμε ότι αυτή η κληρονομιά είναι για όλους, είναι και δική τους και δική μας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλτάς δίνοντας το στίγμα αυτής της πρωτοβουλίας.

Οι πρόσφυγες ήταν κυρίως νέοι, παιδιά και γονείς. Περπάτησαν στον ιερό βράχο και ξεναγήθηκαν από αρχαιολόγους με την παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου κ. Μαρίας Βλαζάκη και της Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών κ. Ελένης Μπάνου.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υποδέχτηκε ομάδα προσφύγων στο Μουσείο Ακρόπολης, όπου συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με παιδιά, στα οποία μοιράστηκαν δώρα στο τέλος της ξενάγησης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και του πολιτιστικού οργανισμού Flux Laboratory.

Πρόσφυγες στην Ακρόπολη

Δημοφιλή