Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκστρατεία υποστήριξης του Θεάτρου Τέχνης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκστρατεία υποστήριξης του Θεάτρου Τέχνης
Από την παράσταση Όρνιθες του Αριστοφάνη στο Ηρώδειο από το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
Από την παράσταση Όρνιθες του Αριστοφάνη στο Ηρώδειο από το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
EUROKINISSI

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η μεγάλη εκστρατεία στήριξης του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, που οργάνωσε και υλοποίησε το Ίδρυμα Ωνάση μέσα από την καινοτόμα πρωτοβουλία crowdfunding της Εθνικής Τράπεζας «act4Greece». Ο κόσμος που αγαπά τον πολιτισμό και το θέατρο ανταποκρίθηκε θερμά σε αυτό το κάλεσμα, και ο τελικός στόχος των 108.176 ευρώ καλύφθηκε με τη συμβολή όλων σε περίπου ενάμιση μήνα.

Στα μέσα Μαρτίου παρουσιάστηκε η 4η κατά σειρά δράση της ψηφιακής πλατφόρμας «act4greece», φιλοδοξώντας να προσδώσει νέα πνοή στην ύπαρξη και τη μελλοντική διαδρομή του Θεάτρου Τέχνης, καθώς είναι επιτακτική η ανάγκη επισκευής και εκσυγχρονισμού των υποδομών των δύο σκηνών που διαθέτει το ιστορικό αυτό θέατρο (Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν - Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα & Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Φρυνίχου 14 Πλάκα).

Το Ίδρυμα Ωνάση, στρατηγικός εταίρος του act4Greece και υποστηρικτής της δράσης ενίσχυσης του Θεάτρου Τέχνης, συνέδραμε πρώτο, προσφέροντας το μισό του ποσού αυτού (54.100 ευρώ), ξεκινώντας παράλληλα μία μεγάλη εκστρατεία ενεργοποίησης των ανθρώπων που αγαπούν και πιστεύουν στην αξία της θεατρικής παιδείας. Χρειάστηκε το μισό από το προβλεπόμενο διάστημα και, με μεγάλα και μικρά ποσά, ο τελικός στόχος για να αντιμετωπιστούν οι άμεσες και ζωτικές ανάγκες του ιστορικού θεάτρου επετεύχθη.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη, ευχαριστώντας τον κόσμο για τη μεγάλη ανταπόκριση, δηλώνει: «Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν ευχαριστεί από καρδιάς το Ίδρυμα Ωνάση για την εξαιρετικά πολύτιμη στήριξη, την Εθνική Τράπεζα για τη σημαντική πρωτοβουλία και τη διοργάνωση της δράσης, τον όμιλο ΣΚΑΙ και την Καθημερινή που αποτέλεσαν πολύτιμους χορηγούς επικοινωνίας και φυσικά όλους εσάς που αγαπάτε το Θέατρο Τέχνης και το αποδείξατε έμπρακτα στηρίζοντάς το μέσα από την πλατφόρμα act4greece. "Μόνος του ο καθένας μας είναι ανήμπορος. Μαζί ίσως κάτι μπορέσουμε να κάνουμε", είχε πει ο Κάρολος Κουν. Και να που μαζί, κάτι -πολύ σημαντικό για το Θέατρο Τέχνης αλλά και για όλη την κοινωνία- καταφέραμε να κάνουμε. Γιατί καταφέραμε όχι μόνο να συγκεντρώσουμε ανέλπιστα γρήγορα ένα χρηματικό ποσό που θα καλύψει ζωτικές ανάγκες του Θεάτρου Τέχνης. Καταφέραμε πάνω απ' όλα "να συνδεθούμε, να συγκινηθούμε, ν' αγγίξουμε ο ένας τον άλλον". Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για όλους μας».

Την επιτυχία της προσπάθειας εξήρε και η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικής του act4Greeceκα Λούκα Κατσέλη: «Είναι μεγάλη ικανοποίηση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη δράση crowdfunding του act4Greece! Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν συγκέντρωσε 108.176 ευρώ μέσα σε ενάμιση μήνα, στο μισό χρονικό διάστημα δηλαδή από την προγραμματισμένη ημερομηνία, και θα μπορέσει πλέον να επισκευάσει τις δύο θεατρικές του σκηνές που τόσο έχει ανάγκη. Η επιτυχία αυτή δείχνει ότι η δύναμη των πολλών μπορεί να κάνει πράξη δράσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και οικονομία. Αποδεικνύει ότι η ενεργός συμμετοχή των πολλών σε έναν κοινό σκοπό φέρνει αποτέλεσμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο από τη πρώτη στιγμή αγκάλιασε, ενίσχυσε και υποστήριξε τη δράση του Θεάτρου Τέχνης. Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στους δεκάδες υποστηρικτές της δράσης, οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν και συνεισέφεραν με ό,τι ποσό μπορούσε ο καθένας. Η Εθνική Τράπεζα νιώθει μεγάλη ικανοποίηση που η πρώτη πλατφόρμα crowdfunding στη χώρα μας παράγει αποτελέσματα, στηρίζει έμπρακτα και με επιτυχία δράσεις. Είμαι βέβαιη ότι ανάλογο αποτέλεσμα και θα έχουμε και με τις υπόλοιπες ενεργές δράσεις του act4Greece».

Την ικανοποίηση του για την πολύ θετική εξέλιξη εκφράζει και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου, ο οποίος επισημαίνει: «Αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση για το Ίδρυμα Ωνάση η επίτευξη του τελικού στόχου για την ενίσχυση του Θεάτρου Τέχνης, μέσα από την πλατφόρμα act4Greece. Αποστολή του Ιδρύματος Ωνάση είναι η στήριξη και η απελευθέρωση των δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας έχοντας ως πυξίδα την ενίσχυση της παιδείας, του πολιτισμού, της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Σε αυτό το πλαίσιο συμπλεύσαμε με την καινοτόμα και δυναμική πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας act4Greece, επιλέγοντας για τελικό προορισμό την στήριξη του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Ο σπουδαίος αυτός φορέας θεατρικής παιδείας εξέπεμψε σήμα κινδύνου και το Ίδρυμα Ωνάση δεν θα μπορούσε παρά να ανταποκριθεί άμεσα. Στήριξε έμπρακτα αυτή την προσπάθεια καλύπτοντας το μισό του ποσού που απαιτούνταν για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του το Θέατρο, αλλά και ενεργοποίησε ανθρώπους που αγαπούν τον πολιτισμό, μέσα από μια ολοκληρωμένη επικοινωνιακή εκστρατεία. Νιώθουμε ικανοποίηση, συνεπώς, γιατί ο κόσμος αγκάλιασε το όραμά μας, αλλά και γιατί το Θέατρο Τέχνης θα συνεχίσει απρόσκοπτα να δημιουργεί και να προσφέρει στον ελληνικό πολιτισμό στα επόμενα χρόνια. Αποδείχτηκε και εμπράκτως αυτό που γνωρίζαμε εξαρχής, ότι δηλαδή η σύμπλευση με το act4Greece ήταν μια σωστή απόφαση, που μπορεί να συσπειρώσει δυνάμεις και να συμβάλλει στην καλλιέργεια μιας διαφορετικής κουλτούρας στην κοινωφέλεια. Συγχαρητήρια σε όλους λοιπόν -γιατί ο πολιτισμός μάς χρειάζεται όλους».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή