ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/05/2016 03:24 EEST | Updated 10/05/2016 03:24 EEST

Πίσω από τις κουκούλες: Μία Γαλλίδα μαία και ένας Γάλλος μουσικός στα επεισόδια

Sooc

Έκπληκτοι έμειναν οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της έρευνας για τους συλληφθέντες των επεισοδίων που έγιναν το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα και στα Εξάρχεια.

Και αυτό γιατί ανάμεσα στους 14 συλληφθέντες συγκαταλέγονται μία 25χρονη Γαλλίδα μαία και ένας 28χρονος Γάλλος μουσικός, οι οποίοι είπαν στους αστυνομικούς ότι είναι άστεγοι. Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι το ζευγάρι ασπάζεται την αντιεξουσιαστική ιδεολογία. Ένας από τους λόγους, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, που ο αριθμός των ξένων προσαχθέντων είναι αυξημένος είναι ότι δεν είναι το ίδιο εξοικειωμένοι με τα επεισόδια και με το χώρο όπου γίνονται αυτά όσο οι Έλληνες αντιεξουσιαστές.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν, επίσης, ένας 35χρονος από την Ελβετία, μία 29χρονη ομοεθνής του, τέσσερις Iρανοί, 25, 25, 24 και 34 χρόνων, ένας 23χρονος από την Αυστρία, ένας ακόμα Γάλλος ηλικίας 26 ετών και μία 21χρονη φοιτήτρια από την Κύπρο.

Από τα 14 άτομα που συνελήφθησαν μόλις οι τρεις είναι Έλληνες, εκ των οποίων οι δύο είχαν προσαχθεί το 2010 για ρίψεις μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Την Κυριακή έγιναν τρεις προσαγωγές από την πλατεία Συντάγματος και 13 από τα Εξάρχεια. Από αυτές οι 14 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζονται μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες ανάμεσα στα άτομα που χτύπησαν στο πρόσωπο αγροτοσυνδικαλιστή που διαδήλωνε στην πλατεία Συντάγματος είναι και ξένοι διαδηλωτές.