Ο Anthony Bourdain ταξίδεψε στην Νάξο χωρίς να ξέρει πολλά για το νησί και τελικά το λάτρεψε

Ο Anthony Bourdain ταξίδεψε στην Νάξο χωρίς να ξέρει πολλά για το νησί και τελικά το λάτρεψε

Αν η εκπομπή του Anthony Bourdain, με τίτλο «Parts Unknown», ήταν ήδη η αγαπημένη συνήθεια όλων όσων αγαπούν το καλό φαγητό, τα ταξίδια, τους απολαυστικούς γαστρονομικούς προορισμούς και, φυσικά, τον ίδιο το διάσημο Αμερικανό σεφ, το τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής ήταν ένα κανονικό δώρο για τους Έλληνες φαν του Bourdain και των περιπετειών του.

Ο Bourdain αποφάσισε πως ήθελε «να ξεφύγει για λίγο από όλα» και, λίγο-πολύ, να κάνει διακοπές χαλαρά, σαν άνθρωπος, σε αμμουδερές παραλίες και γαλανά νερά. Και επέλεξε τη Νάξο για να εκπληρώσει αυτό του το όνειρο και, παρεμπιπτόντως, να γυρίσει και το πρώτο επεισόδιο του έβδομου κύκλου του «Parts Unknown». Κάτι για το οποίο σας είχαμε ήδη ενημερώσει μερικούς μήνες πριν.

Ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής επισκέφτηκε το ελληνικό νησί τον Σεπτέμβριο του 2015 για να βιώσει την κουλτούρα του τόπου, να παρατηρήσει από κοντά το πώς έχει αναπτυχθεί ο τουρισμός του μέσα στη (και παρά την) γενικότερη οικονομική κρίση της χώρας και, όπως λέει και ο ίδιος να «ξεκινήσει χαλαρά άλλη μια χρονιά στην τηλεόραση διατηρώντας το μαύρισμά του από τις καλοκαιρινές διακοπές».

Στο κείμενό του στο site του CNN όπου παρουσιάζει το επεισόδιο της Νάξου, ο Bourdain παραδέχεται πως είχε κάνει ελάχιστη έρευνα για το νησί πριν την επίσκεψή του και πως δεν είχε ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες. Ήξερε πως δεν πηγαίνει σε ένα νησί που παρτάρει (sic) συνέχεια, όπως η Μύκονος, αλλά είχε κάθε διάθεση να μάθει τα πάντα για τη Νάξο κατά την παραμονή του εκεί, μαζί με τους ντόπιους αλλά και μαζί με τους τηλεθεατές.

Έτσι στο επεισόδιο που προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής από το CNN, βλέπουμε τον Bourdain να πίνει ρακή, να τρώει θαλασσινά και ντόπια τυριά, να κάνει ιστιοπλοΐα αλλά και κατάδυση σε ένα ναυάγιο του 20ου αιώνα, να παίρνει μέρος στα πανηγύρια του νησιού (όπου τον τάισαν στο στόμα), να πίνει μπίρα «Μύθος» στην παραλία, να παίρνει υπνάκους και, γενικά, να κάνει τις διακοπές που όλοι θέλουμε να κάνουμε.

Το CNN συνόδευσε το οδοιπορικό του Bourdain με έναν πλήρη ταξιδιωτικό οδηγό για τη Νάξο, σε περίπτωση που κάποιοι από τους τηλεθεατές γλυκάθηκαν μετά την προβολή του εν λόγω επεισοδίου και έχουν αρχίσει ήδη να ψάχνουν αεροπορικά εισιτήρια για τη χώρα μας για το καλοκαίρι.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες και στιγμιότυπα από το ταξίδι του «Parts Unknown» και του Bourdain στο όμορφο νησί της Νάξου.

I cooked. Greek money shot end of ep #Naxos

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης anthonybourdain (@anthonybourdain) στις

#Blue #Naxos

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης anthonybourdain (@anthonybourdain) στις

Δημοφιλή