Νοσταλγία για το παρελθόν: 3 ελληνικά film noir που δεν πρέπει να χάσετε

Νοσταλγία για το παρελθόν: 3 ελληνικά film noir που δεν πρέπει να χάσετε
youtube

O ρετρό ελληνικός κινηματογράφος έρχεται και πάλι στο προσκήνιο και ο OTE TV, σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε μερικές από τις πιο εμβληματικές ταινίες του παρελθόντος. Είτε ζήσατε εκείνη την εποχή, είτε έχετε ακούσει για τους μύθους της μεγάλης οθόνης όπως η Έλενα Ναθαναήλ, ο Τίτος Βανδής, ο Αλέκος Αλεξναδρής και πολλά ακόμα «ιερά τέρατα», έχετε την ευκαιρία να αναβιώσετε αυτές τις στιγμές του ρετρό κινηματογράφου.

Έχοντας μία νοσταλγία για το παρελθόν, το κανάλι OTE CINEMA 3, στον OTE TV, παρουσιάζει κάθε Δευτέρα στις 10μμ, μερικά από τα πιο σημαντικά Film Noir της Ελλάδας.

Ραντεβού με μια άγνωστη - Δευτέρα 16/5/2016

Η Χριστίνα πρέπει να απολογηθεί για τον φόνο που διέπραξε, αλλά όλη η αλήθεια βρίσκεται καλά κλεισμένη στο προσωπικό της ημερολόγιο. Πρόκειται για μία ελληνική αισθηματική-δραματική ταινία του 1968, σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Έλενα Ναθαναήλ, Γιάννης Βόγλης, Δημήτρης Μυράτ και Ανν Λόνμπεργκ

Έγκλημα στα παρασκήνια - Δευτέρα 23/5/2016

Η γνωστή πρωταγωνίστρια του θεάτρου Ρόζα Δελλή δολοφονείται και ταυτόχρονα ένας από τους ηθοποιούς του θιάσου εξαφανίζεται. Η αστυνομία, με τον επιθεωρητή Μπέκα, αλλά και ο διευθυντής μιας εφημερίδας αναζητούν την άκρη του νήματος για τον εντοπισμό του δολοφόνου. Ταινία του 1960 με τους Αλέκο Αλεξανδράκη, Τίτο Βανδή, Χρήστο Τσαγανέα, Ζωρζ Σαρρή, Μάρω Κοντού, Δήμο Σταρένιο. Το σενάριο είναι του γνωστού συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Γιάννη Μαρή.

Ο Θάνατος θα ξανάρθει - Δευτέρα 30/5/2016

Σε αυτήν την ασπρόμαυρη αστυνομική περιπέτεια σε ένα απομονωμένο σπίτι στην Κύπρο ένας Άγγλος ταξίαρχος δολοφονείται και η αστυνομία μαζί με ένα ντετέκτιβ και τη βοηθό του ψάχνουν να βρουν το δολοφόνο. Η ταινία βασίζεται σε ένα ομώνυμο θεατρικό έργο του Νίκου Φώσκολου.

Δείτε το αφιέρωμα στα ελληνικά Film Noir στον OTE TV, στο κανάλι OTE CINEMA 3, κάθε Δευτέρα στις 10μμ.

Δημοφιλή