Νέα στοιχεία για το ακέφαλο πτώμα. Το θύμα είχε δεχθεί πυροβολισμό από κυνηγετική καραμπίνα στο λαιμό

Νέα στοιχεία για το ακέφαλο πτώμα. Το θύμα είχε δεχθεί πυροβολισμό από κυνηγετική καραμπίνα στο λαιμό
Sweden, Stockholm, forest at night
Sweden, Stockholm, forest at night
WIN-Initiative via Getty Images

Σε εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 26χρονου Αλβανού στη θέση «Ποταμιά» στη Γλυκή Παραμυθιάς, το πτώμα του οποίου βρέθηκε ακέφαλο κοντά σε μαντρί όπου εργαζόταν, τους τελευταίους 2 μήνες.

Από την νεκροψία- νεκροτομή που ολοκλήρωσε αργά το βράδυ, της Δευτέρας ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, προέκυψε ότι το θύμα πριν αποκεφαλιστεί, είχε δεχθεί πυροβολισμό με κυνηγετικό όπλο μία φορά στην περιοχή του λαιμού. Το τραύμα ήταν τυφλό και το μονόβολο βρέθηκε στον πνεύμονα του 26χρονου.

Το θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες από τις αλβανικές διωκτικές Αρχές, πριν έρθει στην Ελλάδα βρίσκονταν στις φυλακές της χώρας του για παρανομες δραστηριότητες.

Ο νεαρός βρέθηκε αποκεφαλισμένος μέσα στο στάβλο όπου εργαζόταν τους τελευταίους δύο μήνες. Ο 26χρονος είχε μεγαλώσει σε ένα πολύ δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον και έψαχνε απεγνωσμένα δουλειά στο χωριό της Θεσπρωτίας. Εμφανίστηκε τον Μάρτιο του 2016 στην περιοχή και τότε ένας 44χρονος κτηνοτρόφος αποφάσισε να τον πάρει στη δούλεψή του.

Ο ίδιος άνθρωπος είναι που τον βρήκε αποκεφαλισμένο το πρωί της Δευτέρας όταν πήγε στο στάβλο με τα ζώα του για να πιάσει δουλειά. Οι αξιωματικοί, που ασχολούνται με την υπόθεση, όπως έχει γράψει η HuffPost Greece, κάνουν λόγο για «έγκλημα αντεκδίκησης και υψηλού συμβολισμού». Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζουν είναι ακόμα και το «Κανούν», τον ισόβιο δηλαδή κώδικα τιμής και αίματος που ισχύει σε αρκετές περιοχές της Αλβανίας, όπου οι βεντέτες εξακολουθούν να σκορπούν θύματα. Έτσι, αναζητούν το κατά πόσο ο νεαρός είχε διαφορές με ομοεθνείς του εστιάζοντας τις έρευνες σε άτομα που έχουν ποινικό παρελθόν και ζουν στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν πολλά τατουάζ στο κορμί του 26χρονου, ερευνούν το παρελθόν του και την πιθανή εμπλοκή του σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Ταυτόχρονα, έχουν ζητήσει στοιχεία από τις αλβανικές Αρχές και εξετάζουν την πιθανότητα το θύμα να είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για διάφορα αδικήματα.

Η είδηση για τον αποκεφαλισμό που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία έγινε γνωστή στις 07:00 το πρωί της Δευτέρας όταν ο 44χρονος κτηνοτρόφος πήγε στον στάβλο του, στο εσωτερικό του οποίου αντίκρισε νεκρό τον εργάτη του. Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφθασαν εκεί αναζήτησαν το μέλος του σώματος στην ευρύτερη περιοχή χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Ο ιατροδικαστής που προέβη στη νεκροψία διαπίστωσε ότι ο αποκεφαλισμός προήλθε πιθανότατα με μαχαίρι και τον προσδιόρισε χρονικά από τις 20:00 έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ενώ δεν εντόπισε στο ακέφαλο σώμα άλλα τραύματα από θλαστικά ή αιματηρά τραύματα που να προσδιορίζουν ενδεχόμενη πάλη.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., από την πρώτη στιγμή εκτιμούσαν πως ενδεχομένως ο δράστης αιφνιδίασε το θύμα του χτυπώντας το με κάποιο αντικείμενο στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του- τελικά είχε δεχθεί σφαίρα. Στη συνέχεια προέβη στον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό και την εξαφάνιση του κεφαλιού, ίσως ως «λάφυρο» ή ως… απόδειξη της πράξης του προς τους εντολείς της άγριας δολοφονίας. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το σενάριο το θύμα να είχε ρίξει ή αποκαλύψει τους «αρχηγούς» αλβανικής μαφίας, οι οποίοι σε μία εκδήλωση πυγμής και παραδειγματισμού των υπόλοιπων συνεργατών τους, έδωσαν την εντολή της άγριας δολοφονίας του.

Δημοφιλή