Φωτογραφίζοντας ατμομηχανές μιας άλλης εποχής στην Αμερική

Φωτογραφίζοντας ατμομηχανές μιας άλλης εποχής στην Αμερική

Δυο μήνες τον χρόνο βρίσκεται στους δρόμους κρατώντας στα χέρια του τη φωτογραφική του μηχανή. Ο λόγος για τον John Sanderson ο οποίος κατά την διάρκεια των ταξιδιών του φωτογραφίζει ότι του κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Μιλώντας στη HuffPost Greece μας τονίζει ότι το μεγάλο του πάθος είναι ο σιδηρόδρομος. "Άρχισα να φωτογραφίζω σιδηροδρόμους της βορειοανατολικής Πενσιλβανία στην ηλικία των 13." και προσθέτει: "Αυτό έγινε ένα μακροπρόθεσμο έργο (το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη) και ονομάζεται Railroad Landscapes και αποτελεί σήμερα αντικείμενο μιας συνεχιζόμενης ατομικής έκθεσης στο Μουσείο New York Transit στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

john sanderson

Μιλώντας για τις μηχανές αναφέρει:

"Οι περισσότερες από αυτές έχουν πάνω τους τα σημάδια των κάποτε ισχυρών σιδηροδρόμων. Αυτές σχεδιάστηκαν μεταξύ του 1930 και του 1950."

Όσο αφορά το τι είναι αυτό που σχεδιάζει για το μέλλον απαντά: "Έχω περίπου δέκα σιδηρόδρομους που θέλω να φωτογραφίσω. Είναι διάσπαρτοι σε όλες τις Η.Π.Α. Πέραν του φωτογραφικού project, Fallen Flags συνεχίζω να αναπτύσσω και άλλες σειρές που αφορούν το Αμερικανικό περιβάλλον".

John Sanderson

Δημοφιλή