Τελικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ μίλησε (!) και εκφράζει τη λύπη του για το περιστατικό με την τυφλή επιβάτιδα

Τελικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ μίλησε (!) και εκφράζει τη λύπη του για το περιστατικό με την τυφλή επιβάτιδα
Menelaos Myrillas / SOOC

«Τραυματίζει την ευαισθησία κάθε ανθρώπου και συνολικά της κοινωνίας» το περιστατικό, κατά το οποίο οδηγός λεωφορείου απαγόρευσε σε τυφλή επιβάτιδα να μετακινηθεί μαζί με το σκύλο-οδηγό τυφλών που τη συνόδευε.

Αυτό είπε (μετά από ένα 24ωρο από το απαράδεκτο περιστατικό) ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την λύπη του για το συμβάν.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η νέα διοίκηση του ΟΑΣΑ θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την καθολική προσβασιμότητα του συνόλου των πολιτών στα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ιδιαίτερα στα άτομα με αναπηρία. Κάτι που είχαν φροντίσει να γράψουν και στις πινακίδες, γιατί πολλές φορές τα αυτονόητα δεν είναι τόσο αυτονόητα.

Ο πρόεδρος του οργανισμού είπε επίσης ότι ο ΟΑΣΑ βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση με τους φορείς τους, «ώστε να σχεδιαστεί, να δημιουργηθεί και να τεθεί σύντομα σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα δράσεων που θα αίρει όλα αυτά τα εμπόδια και θα κάνει ανθρώπινες, φιλικές και προσβάσιμες τις αστικές συγκοινωνίες στα άτομα με αναπηρία».

Τέλος, αναφέρει πως από την πρώτη στιγμή έγιναν αυστηρές συστάσεις στον οδηγό που υπήρξε πρωταγωνιστής αυτού του περιστατικού.

Δημοφιλή