Διαδρομές/Paths: Έρχεται το 1ο TEDxChalkida

Μια ξεχωριστή διαδρομή, τη διαδρομή του 1ου TEDxChalkida θα διανύσουμε το Σάββατο 14 Μαΐου στη Χαλκίδα και χορηγός επικοινωνίας είναι η HuffPost Greece.

«Διαδρομές/Paths», είναι το κεντρικό θέμα του TEDxChalkida 2016, εμπνευσμένο από τη ροή των νερών του Ευρίπου, αλλά και από τις διαδρομές της ίδιας της ζωής. Το TEDxChalkida θα υλοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Χαϊνά 98 στη Χαλκίδα. Εμπνευσμένες ομιλίες, καλλιτεχνικά δρώμενα, μουσική, ελληνικές street food γεύσεις, είναι κάποιες από τις εκπλήξεις που σας ετοιμάζουμε για την ημέρα της εκδήλωσης.

Ο γνωστός και δημοφιλής Παρουσιαστής και Communication Expert, Άλεξ Κάβδας είναι ο Host του 1ου TEDxChalkida.

Οι ομιλητές του 1ου TEDxChalkida είναι:

  • O Γιώργος Κούκης, Businessman
  • Ο Δημήτρης Θεοχάρης, Φωτογράφος
  • Ο Λευτέρης Παρασκευάς, Αθλητής μεγάλων αποστάσεων, Διοργανωτής Αθλητικών και Φιλανθρωπικών Events
  • Η Ιωάννα Κουρμπέλα, Fashion Designer
  • Η Όλγα Λυμπεροπούλου, Νευροψυχολόγος με ειδίκευση στην 3η Ηλικία και την Άνοια, Ιδρύτρια του trainyourbrain.gr
  • O Χρήστος Κιούσης, Παρουσιαστής, Ραδιοφωνικός Παραγωγός.
  • O Χρήστος Ταραντίλης, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Η Ελπίδα Παυλίδου, Γνωστική Ψυχολόγος και Λέκτορας του πανεπιστημίου του York
  • Ο Κώστας Ονισένκο, Δημοσιογράφος
  • Ο Francesco Benincasa, Επιχειρηματίας – Επενδυτής

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μοναδικά καλλιτεχνικά δρώμενα. Η performer και music composer Mica Eio με τη ζεστή φωνή της θα ανοίξει την εκδήλωση με ένα τραγούδι. Στη συνέχεια ο γνωστός μουσικός παραγωγός Apanemic, και οι Sworr. (Electronic Trio) θα γεμίσουν μουσικά τις διαδρομές μας με ηλεκτρονικούς ήχους από το παρελθόν και το μέλλον.

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα παρουσιαστεί και η δράση #Stopvandalism. Παράλληλα, με την κεντρική εκδήλωση η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς κοινωνικών δράσεων. Συγκεκριμένα, η ομάδα του TEDxChalkida θα κάνει το πρώτο ουσιαστικό βήμα και θα αναλάβει, να καθαρίσει από τα γκράφιτι έναν τοίχο του Δικαστικού Μεγάρου Χαλκίδος, το οποίο χτίστηκε το 1909 από υλικά των κατεδαφιστέων παλαιών τειχών της πόλης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία έχει σα σκοπό να κινητοποιήσει όλους τους κατοίκους της Χαλκίδας να συνεργαστούν, για να σταματήσει ο βανδαλισμός των δημόσιων κτηρίων.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έργα του εικαστικού Γιάννη Κουλουρίδη θα βρίσκονται στο χώρο, ενώ ο εικαστικός καλλιτέχνης και γραφίστας Simek (Χρήστος Τζαφέρος) θα δημιουργήσει ένα graffiti. Η ημέρα θα ολοκληρωθεί με ένα μεγάλο after party, το οποίο θα σας μείνει αξέχαστο.

Σας περιμένουμε να διανύσουμε μαζί την πιο όμορφη Διαδρομή!