Μητσοτάκης: Περισσότερο επίκαιρο από ποτέ το αίτημα για εκλογές

Μητσοτάκης: Περισσότερο επίκαιρο από ποτέ το αίτημα για εκλογές
sooc

Το αίτημα για εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στις αιτιάσεις περί αλλαγής γραμμής από την ηγεσία της ΝΔ.

Το τίμημα της ανικανότητας της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου το πληρώνει ο Έλληνας πολίτης, είναι το τίμημα της καθυστέρησης και της ύφεσης, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «είναι μία ανίκανη κυβέρνηση και πρέπει να φύγει».

Αναφερόμενος στον «κόφτη» που θα μπει στις δαπάνες είπε ότι «κόφτης πάντα υπήρχε, ωστόσο το θέμα είναι από που θα γίνουν οι περικοπές, και αν θα κοπούν σπατάλες». Αναφερόμενος στον δημόσιο τομέα είπε:

«Συζητάμε για καλύτερη κατανομή του προσωπικού στο δημόσιο, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα με εξοικονόμηση πόρων και δυναμικού και με εκχώρηση δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα». Είπε ότι οι σύμβουλοι των υπουργών αμείβονται με υψηλές αμοιβές «για να μπορεί ο κ. Τσίπρας να διορίζει τον κάθε κύριο Καρανίκα με ένα φτωχό βιογραφικό».

Η δέσμευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για τα επόμενα 15 χρόνια που δεν είναι επιτεύξιμα, θα μας καταδικάσει σε ένα αέναο μνημόνιο, δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Υποστήριξε ότι δέσμευση για το χρέος υπήρχε από το 2012, πρόσθεσε ότι έχουν ευθύνη και οι Ευρωπαίοι για την μη τήρησή της.

Είπε ακόμη ότι είναι θετική η συζήτηση για το χρέος αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο, ενώ το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι βαρύ και χωρίς να έχουμε πάρει συγκεκριμένη δέσμευση.

Για την πρόταση Ρέγκλινγκ είπε ότι είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση και πρόσθεσε ότι εμείς θέλουμε κλείδωμα των χαμηλών επιτοκίων και επιμήκυνση της αποπληρωμής.

Σημειώνεται ότι κυβερνητικοί κύκλοι, αναφερόμενοι στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, σχολίασαν ότι «ενοχλημένος από το γεγονός ότι δεν κατάφερε να λειτουργήσει ως κόφτης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εμφανίστηκε σήμερα στην ΕΡΤ ως κόφτης οποιασδήποτε επαφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την πραγματικότητα. Εκτιμούμε την ειλικρινή παραδοχή του ότι η ΝΔ δεν έχει πρόγραμμα, αλλά η προσπάθεια να αποκρύπτει πειστικά την θέση του για απολύσεις στο δημόσιο και μειώσεις συντάξεων, χρειάζεται ακόμα δουλειά».

«Η επίσκεψη στο ολοήμερο σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της ΝΔ για την δημόσια παιδεία», δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Υποβαθμίζονται τα ολοήμερα σχολεία και περιορίζεται το εύρος των δραστηριοτήτων τους, σε μία συγκυρία που πρέπει τα σχολεία να προσφέρουν ευκαιρίες. Η πολιτική της κυβέρνησης στο ολοήμερο σχολείο έχει ταξικό πρόσημο, και θίγει τους πλέον αδύνατους» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Η απάντηση του Νίκου Φίλη

«Η καθιέρωση του ολοήμερου δημοτικού σχολείου σε όλη τη χώρα που υλοποιεί το υπουργείο, θα είναι πραγματικότητα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς» αναφέρει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αντικείμενα που δεν διδάσκονταν σε όλα τα παιδιά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα όλων των σχολείων της χώρας. Αυτή είναι δέσμευση μας, γι' αυτήν εργαζόμαστε με σχέδιο και μεθοδικότητα, και ασφαλώς θα κριθούμε από τους πολίτες» συμπληρώνει ο υπουργός Παιδείας.

Οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο χώρος της εκπαίδευσης, θα γίνουν, επισημαίνει ο κ. Φίλης: «Όσο και αν πασχίζει ο κ. Μητσοτάκης να δυσφημίσει το δημόσιο σχολείο, για να καταστήσει τους μαθητές πελάτες της ιδιωτικής εκπαίδευσης, δεν θα τα καταφέρει. Η ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει να εμπιστεύεται το δημόσιο σχολείο» δηλώνει ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του το πρωί στο 10ο ολοήμερο σχολείο στην Αργυρούπολη, έκανε λόγο για υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου από πλευράς υπουργείου, τονίζοντας ότι το υπουργείο κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ έχει και ταξικό πρόσημο, αφού αποκλείει παιδιά ανέργων οικογενειών και δεν προωθεί δεξιότητες που χρειάζονται τα παιδιά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή