69ο Φεστιβάλ Καννών: Η τελετή έναρξης, η πρεμιέρα του Woody Allen και 36 μεγάλες φωτογραφίες από το υπέροχο κόκκινο χαλί

69ο Φεστιβάλ Καννών: Η τελετή έναρξης, η πρεμιέρα του Woody Allen και 36 μεγάλες φωτογραφίες από το υπέροχο κόκκινο χαλί

Το 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών σήκωσε αυλαία χτες, Τετάρτη 11/5, με την πρώτη επίσημη προβολή της νέας ταινίας του Woody Allen «Cafe Society», την ελίτ του παγκόσμιου κινηματογράφου να παρελαύνει στο κόκκινο χαλί και, φυσικά, εκατοντάδες φωτογράφους να στριμώχνονται ο ένας πάνω στον άλλο για να τραβήξουν το τέλειο ενσταντανέ.

Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του Φεστιβάλ που μια ταινία του Woody Allen επιλέγεται για την τελετή έναρξης (μετά το «Hollywood Ending» του 2002 και το «Midnight in Paris» του 2011) και η 14η φορά που ο διάσημος σκηνοθέτης επιλέγει να κρατήσει το έργο του εκτός συναγωνισμού. «Δεν πιστεύω στο διαγωνισμό μεταξύ καλλιτεχνικών πραγμάτων. Είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό», δήλωσε ο Allen όταν ρωτήθηκε για αυτή του την απόφαση.

Η φετινή κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ Καννών έχει τον σκηνοθέτη George Miller στη θέση του Προέδρου και τον σκηνοθέτη Arnaud Desplechin, την ηθοποιό Kirsten Dunst, την ηθοποιό, σκηνοθέτη και παραγωγό Valeria Golino, τον ηθοποιό Mads Mikkelsen, τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Laszlo Nemes, την ηθοποιό και τραγουδίστρια Vanessa Paradis, την παραγωγό Katayoon Shahabi και τον ηθοποιό Donald Sutherland στις θέσεις των υπόλοιπων μελών.

Στο φετινό Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν συνολικά 21 ταινίες που επιλέχθηκαν από ένα σύνολο 1869 υποβολών ενώ οι διοργανωτές περιμένουν πως μέχρι και τις 22 Μαΐου, όταν και το Φεστιβάλ θα ρίξει αυλαία, θα παρευρεθούν στις Κάνες περίπου 40.000 επαγγελματίες της βιομηχανίας του κινηματογράφου και 4.500 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.

Αλλά αρκετά με τις τεχνικές λεπτομέρειες. Ώρα για μια πρώτη γεύση από την «μητέρα» όλων των κόκκινων χαλιών.

Cannes Film Festival 2016 red carpet

Δημοφιλή