Ο Christian Kern θα ανακηρυχθεί Καγκελάριος της Αυστρίας

Ο Christian Kern θα ανακηρυχθεί Καγκελάριος της Αυστρίας
Austrian railways OeBB Chief Executive Christian Kern addresses a news conference in Vienna, Austria, April 22, 2016. REUTERS/Heinz-Peter Bader
Austrian railways OeBB Chief Executive Christian Kern addresses a news conference in Vienna, Austria, April 22, 2016. REUTERS/Heinz-Peter Bader
Heinz-Peter Bader / Reuters

Ο επικεφαλής του εθνικού συστήματος σιδηροδρομικών μεταφορών της Αυστρίας (Österreichische Bundesbahnen), Christian Kern, θα είναι ο νέος Καγκελάριος της Αυστρίας μετά την παραίτηση του Βέρνερ Φάιμαν, μετέδωσε το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο 50χρονος Κερν, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος (SPÖ), είναι ο άνθρωπος που επέβλεπε την μαζική εισροή μεταναστών από την Ουγγαρία στην Αυστρία το περασμένο φθινόπωρο. Στις προβλέψεις για το ποιος θα είναι ο επόμενος Καγκελάριος ήταν και ο Gerhard Zeiler, πρώην επικεφαλής του κρατικού δικτύου ενημέρωσης ORF και νυν πρόεδρος του δημοσιογραφικού ομίλου Turner International.

Υπενθυμίζουμε ότι την Δευτέρα ο Βέρνερ Φάιμαν, πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας και επικεφαλής του SPÖ, ανακοίνωσε την παραίτησή του από όλα του τα αξιώματα, καθώς, όπως δήλωσε, είχε χάσει την στήριξη του κόμματός του. Ο ίδιος ήταν στην εξουσία από το 2008 και το τελευταίο διάστημα, μετά την άνοδο της ακροδεξιάς στη χώρα, δεχόταν οξεία κριτική από τη νεολαία του κόμματός του.

Η κριτική αφορούσε κυρίως στην «στροφή 180 μοιρών» στο προσφυγικό ζήτημα, με το κλείσιμο των συνόρων και την σκληρή στάση απέναντι στην υποδοχή προσφύγων στη χώρα. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα αυτοί που τον κατηγόρησαν ότι υιοθέτησε την ρητορική του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.

Υπενθυμίζουμε υποψήφιος με το Κόμμα των Ελευθέρων στις προεδρικές εκλογές, Νόρμπερτ Χόφερ, αναδείχθηκε νικητής του πρώτου γύρου με το ποσοστό 35,1% , ενώ ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών είχε βρεθεί στην τέταρτη θέση με ποσοστό μόλις 11,3%.

Δημοφιλή