ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/05/2016 12:39 EEST | Updated 12/05/2016 12:39 EEST

Εκτός ΜΑΤ τέσσερις αστυνομικοί για τα επεισόδια της Κυριακής με θύματα μέλη της Λαϊκής Ενότητας

Eurokinissi
H Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ, κατέθεσε μήνυση κατά των αστυνομικών, της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για τον τραυματισμό της από δακρυγόνο στο κεφάλι

Τέσσερις άνδρες των ΜΑΤ μετακινήθηκαν από την υπηρεσία τους με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διευκολυνθεί η έρευνα για τις καταγγελίες που έγιναν για αστυνομική βία στα επεισόδια της περασμένης Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος.

Τότε, δύο μέλη της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο νοσοκομείο.

Το αρχηγείο που διερευνά τις αναφορές αυτές αποφάσισε να μετακινήσει τέσσερις άνδρες των ΜΑΤ (έναν Υπαστυνόμος Α', έναν Υπαρχιφύλακα και δύο Αστυφύλακες), οι οποίοι ανήκουν σε διμοιρία που επιχειρούσε στο Σύνταγμα. Η διμοιρία αυτή φωτογραφίζεται από τους καταγγέλλοντες ως αυτή που έριξε αφειδώς χημικά και κροτίδες με στόχο διαδηλωτές.

Αναμένεται η ολοκλήρωση της διοικητικής εξέτασης για την πλήρη διερεύνηση των περιστατικών και το καταλογισμό ευθυνών σε όσους αστυνομικούς ενδεχομένως ενήργησαν καθ' υπέρβαση των εντολών που είχαν λάβει.

Sponsored Post