ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/05/2016 16:19 EEST | Updated 12/05/2016 16:19 EEST

Ηλεκτρονικό "βραχιολάκι" στον εμπλεκόμενο με τα εξοπλιστικά και την Siemens Ζαν Κλοντ Όσβαλντ

Eurokinissi

Την αντικατάσταση της κράτησης με κατ’ οίκον περιορισμό και ηλεκτρονική επιτήρηση για μία από τις υποθέσεις που κρατείται εδώ και ένα χρόνο, του γαλλοελβετού τραπεζικού στελέχους Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, κατηγορούμενου για τα εξοπλιστικά, αλλά και την Siemens, διατάσσει Συμβούλιο Εφετών.

Ο κατηγορούμενος σε υποθέσεις νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων για τα εξοπλιστικά αλλά και για τα "μαύρα ταμεία της Siemens" παραμένει στην φυλακή, καθώς το βούλευμα των Εφετών αφορά ένα από τα τρία εντάλματα προφυλάκισης που εκδόθηκαν πριν ένα χρόνο σε βάρος του για δικογραφίες που αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι εφέτες, πάντως, με το βούλευμα τους, αριθμός 686/2016, κάνουν δεκτή την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου Γαλλοελβετού, διατάσσοντας τον κατ’ οίκον περιορισμό του, υπό ηλεκτρονική επιτήρηση. Με το βούλευμα επιτρέπεται μόνο το δικαίωμα μετάβασης του τραπεζίτη στα δικαστήρια.

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ συνελήφθη τον Απρίλιο του 2015 στο Αμπού Ντάμπι μετά από ένταλμα των ελληνικών αρχών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δικαστικών αρχών, ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, καθώς και ο συνεργάτης του Φάνης Λυγινός, βοήθησαν στην μεταφορά και απόκρυψη των παράνομων χρημάτων που διακινήθηκαν για δωροδοκίες Ελλήνων αξιωματούχων, τόσο στην υπόθεση της Siemens όσο και σε υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Άμυνας.

Ο Γαλλοελβετός, είναι ανάμεσα σε ελάχιστους κατηγορούμενους που προτείνει την έξοδο του από την φυλακή με το λεγόμενο "βραχιολάκι", μέτρο που μέχρι στιγμής έχει εφαρμοστεί μόνο σε τέσσερις κρατούμενους που το ζήτησαν για να αποφυλακιστούν. Ένας από αυτούς είναι γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο των όπλων, κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)