Κουμουτσάκος: Το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιβάλλει νέα μέτρα ενισχύει το αίτημα μας για εκλογές

Κουμουτσάκος: Το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιβάλλει νέα μέτρα ενισχύει το αίτημα μας για εκλογές
sooc

«Πρώτη φορά κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα 12 δις και πανηγυρίζει. Οι πολίτες βιώνουν και πληρώνουν ψέμματα. Πρωθυπουργός με αυταπάτες είναι ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός», ανέφερε στην εισήγησή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος.

Παράλληλα είπε ότι σύντομα θα ενσκήψει τυφώνας έμμεσων φόρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ και ακολουθεί «ο διαβόητος κόφτης οριζόντιων περικοπών».

Όλα αυτά, συνέχισε, θα τα πληρώσουν τώρα οι Έλληνες «στο όνομα μιας ασαφούς υπόσχεσης για μελλοντική διαχείριση του χρέους, χρέος το οποίο δεν θα κουρευτεί».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι «η χωρά χρειάζεται πολιτικό κόφτη στη ψέμα» υπογραμμίζοντας πως αυτό το ζητάει η πλειοψηφία των πολιτών και δεν θα αργήσει να γίνει.

Σε ότι αφορά τη συμφωνία για το χρέος ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως είναι γνωστό πως «υπάρχει δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5 δισ. ευρώ», σημείωσε ωστόσο πως για τόσα πολλά χρόνια δεν μπορούν να επιτευχθούν.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε επίσης ότι η ΝΔ έβαλε τη χώρα στην ΕΕ και έβαλε πλάτη όταν η επιλογή αυτή κινδύνευε να χαθεί και υποστήριξε πως «ο πρόεδρος της ΝΔ είναι κατεξοχήν ευρωπαίος ηγέτης και έχει κάθε νομιμοποίηση να μπορεί να ασκεί κριτική ταν αυτό χρειάζεται».

Ερωτηθείς για την υπόθεση Βγενόπουλου και την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σε βάρος της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «από χθες η κοινωνία έγινε μάρτυρας ενός ακόμη κεφαλαίου στην εξελισσόμενη κρίση στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές το οποίο όπως είπε «είναι στάση ευθύνης του κόμματος και του προέδρου και υπαγορεύεται από την συνολική κατάσταση που ο Τσίπρας και η κυβέρνηση σέρνουν τη χώρα».

«Το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιβάλει νέα μέτρα ενισχύει το αίτημα μας για εκλογές το οποίο είναι αίτημα ευθύνης» σημείωσε ακόμη ο κ. Κουμουτσάκος.

Επίσης ο κ. Κουμουτσάκος επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το μείγμα πολιτικής που συμφωνήθηκε.

«Έχουν μερίδιο ευθύνης για ένα μείγμα που διαμορφώθηκε και δεν οδηγεί στα θετικά αποτελέσματα που θα οδηγούσε άλλο μείγμα με λιγότερους φόρους και σαφώς αναπτυξιακό», σημείωσε ακόμη.

Δημοφιλή