Δεξίωση για την 68η επέτειο της ανεξαρτησίας του Ισραήλ

Δεξίωση για την 68η επέτειο της ανεξαρτησίας του Ισραήλ
Σαμπρίνα Παρασκευοπούλου

Με δεξίωση που παρέθεσε στο σπίτι της η πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Ιρίτ Μπεν –Άμπα, γιορτάστηκε η 68η επέτειος της Ημέρας του Ανεξαρτησίας του Ισραήλ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα, ο μεγάλος αριθμός των προσκεκλημένων και οι εξέχουσες προσωπικότητες ανάμεσά «τους αντικατοπτρίζουν όχι μόνο τη εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει η Ισραηλινή πρέσβυς, αλλά και την στρατηγική αναβάθμιση των σχέσεων Ισραήλ-Ελλάδας καθώς και την φίλια που ενώνει τους λαούς των δύο χωρών».

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων: ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Τόσκας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάρκος Μπόλαρης, η Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπος, κυρία Όλγα Γεροβασίλη, η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές κκ: Δημήτρης Σεβαστάκης, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ, Ελένη Αυλωνίτου, Νίκος Δένδιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κώστας Τσιάρας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Κικίλιας, Γιάννης Πλακιωτάκης, Κώστας Καραγκούνης, Κωνσταντίνος Σκρέκας, Βασίλης Οικονόμου, Κωνσταντίνος Τασούλας, Γιάννης Μανιάτης και Χάρης Θεοχάρης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Ελληνικού ΥΠΕΞ, κ. Γιώργος Τσίπρας, η κυρία Φωτεινή Τομαή, Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Ελληνικού ΥΠΕΞ, οι πρεσβευτές των ΗΠΑ και της Γερμανίας, κκ. David Pierce και Peter Schoof μαζί με πολλούς άλλους διπλωμάτες, η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», η Αλεξία Μπακογιάννη, η επιχειρηματίας Κατερίνα Λαλαούνη, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας (ΚΙΣΕ), κ. Μωυσής Κωνσταντίνης, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, κ. Μίνως Μωυσής, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο Πρόεδρος του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας, κ. Μάκης Μάτσας, ο Ραβίνος Αθηνών, Σοφολογιότατος κ. Γκαμπριέλ Νεγκρίν, οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εκκλησίας, πολλοί επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και φίλοι του Ισραήλ.

Δημοφιλή