Τουλάχιστον 3 νεκροί και 50 συλληφθέντες σε επεισόδια μεταξύ 200 - 400 ατόμων σε νεκροταφείο της Μόσχας

Τουλάχιστον 3 νεκροί και 50 συλληφθέντες σε επεισόδια μεταξύ 200 - 400 ατόμων σε νεκροταφείο της Μόσχας

Πιθανώς μέχρι 400 άτομα να συμμετείχαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν στο νεκροταφείο Χοβανσκόγιε της Μόσχας, χρησιμοποιώντας ρόπαλα, ραβδιά, μεταλλικούς λοστούς και πιθανώς όπλα, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον τριών ατόμων, σύμφωνα με το Russia Today και το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Όπως αναφέρεται, ακούστηκαν μάλιστα και πυρά από το σημείο, ενώ επενέβησαν η αστυνομία και η Εθνική Φρουρά. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 10. Οι δύο νεκροί ήταν αποτέλεσμα της απόπειρας διαφυγής κάποιων εκ των συμμετεχόντων στα επεισόδια με αυτοκίνητο, το οποίο χτύπησε τα δύο από τα θύματα. Όπως ανέφερε στο πρακτορείο TASS το υπουργείο Εσωτερικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας βρέθηκε το πτώμα ενός τρίτου ατόμου, όπως δήλωσε αστυνομική πηγή στα ρωσικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με αναφορές αξιωματούχων, περίπου 200 άτομα συμμετείχαν στα επεισόδια, ενώ άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό στα 400.

Τα επεισόδια, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, έλαβαν χώρα μεταξύ μεταναστών από πρώην σοβιετικές χώρες της κεντρικής Ασίας – ωστόσο δεν επρόκειτο για θέματα εθνικότητας, αλλά ήταν μάλλον για σύγκρουση για «έλεγχο περιοχής» μεταξύ ατόμων που έκαναν δουλειές στο νεκροταφείο.

Δημοφιλή