Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για τους φόρους

Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για τους φόρους
Sooc

Σειρά ερωτημάτων στη Νέα Δημοκρατία θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κριτική που άσκησε η Συγγρού στην κυβέρνηση για τους φόρους.

«Η υποκρισία και η κουτοπονηριά της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν όρια», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από την ΝΔ να απαντήσει σε μερικά ερωτήματα: «Αυτοί που σκίζουν τα ιμάτιά τους για τη συμφωνία, γιατί δεν λένε ανοιχτά τη δική τους πρόταση; Γιατί δεν λένε στον λαό ότι είναι υπέρ της περικοπής μισθών και συντάξεων- μετά από 11 συνεχόμενες που κατάφεραν με τη δική τους διαπραγμάτευση; Γιατί δεν μας εξηγούν την ευθυγράμμισή τους με τις πιο υφεσιακές και κοινωνικά καταστροφικές προτάσεις του ΔΝΤ; Και γιατί δεν μας εξηγούν τι κατάφεραν για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, με την απώλεια 25% του ΑΕΠ που πέτυχαν το διάστημα 2010- 2014».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Τώρα πια το γνωρίζουν όλοι. Δεν υπάρχει πια η παραμικρή αμφιβολία.

Οι αβάσταχτοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι που θα επιπέσουν σε όλα ανεξαιρέτως τα νοικοκυριά της χώρας καθώς και στην εθνική οικονομία, είναι συνειδητή επιλογή και απόφαση των κυρίων Τσίπρα – Καμμένου.

Δεν τους το επέβαλε κανείς.

Δυναμιτίζουν, έτσι, κάθε προοπτική ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Επιλέγουν αυτό που γνωρίζουν. Τη διαιώνιση και την ανακατανομή μιζέριας.

Και όχι αυτό που δεν πιστεύουν και δεν ξέρουν. Δηλαδή την ανάπτυξη, την παραγωγή πλούτου και θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους που κυρίως, εκείνοι, αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας.

Αυτές είναι οι δραματικές συνέπειες όταν η ιδεοληψία συναντά και συνεργάζεται με την ανικανότητα».

Δημοφιλή