Ληστής ετών 12 στο Μενίδι – Ανήλικοι απειλούσαν με ρόπαλα οδηγούς

Ληστής ετών 12 στο Μενίδι – Ανήλικοι απειλούσαν με ρόπαλα οδηγούς
Eurokinissi

Ανήλικοι, ανάμεσά τους ένα 12χρονο παιδί, κατηγορούνται για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε βάρος οδηγών και πεζών στην περιοχή των Αχαρνών.

Η Αστυνομία συνέλαβε συνολικά 10 Ρομά, εκ των οποίων οι πέντε είναι ηλικίας 12, 14, 14, 16 και 17 ετών. Η επιχείρηση για τη σύλληψή τους έγινε στις 13 Μαΐου 2016 σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών.

Μετά από «βροχή» καταγγελιών από κατοίκους οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να παρακολουθούν τους δράστες διαπιστώνοντας ότι έστηναν οργανωμένες ενέδρες σε δρόμους γύρω από τον καταυλισμό.

Τους τελευταίους τρεις μήνες τα μέλη της συμμορίας εξανάγκαζαν με διάφορα τεχνάσματα τους διερχόμενους οδηγούς να ακινητοποιούν τα οχήματά τους. Στη συνέχεια, με χρήση ή απειλή σωματικής βίας και ξύλινων ροπάλων τους αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας. Επιπλέον, στοχοποιούσαν και εξαπέλυαν επιθέσεις και στους διερχόμενους πεζούς, από τους οποίους αφαιρούσαν τα κοσμήματα που φορούσαν.

Οι δράστες μετά τις επιθέσεις τους σε οδηγούς και πεζούς διέφευγαν, αναζητώντας ασφαλές «καταφύγιο» στον καταυλισμό που διέμεναν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 44 περιπτώσεις ληστειών και ένδεκα 11 κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Δημοφιλή