8 αλήθειες που οι φίλοι σας δεν πρόκειται να σας πουν ποτέ για την σχέση σας

8 αλήθειες που οι φίλοι σας δεν πρόκειται να σας πουν ποτέ για την σχέση σας
Disagreeing couple relaxing at home
Vintage Images via Getty Images
Disagreeing couple relaxing at home

Μερικές φορές, όταν χρειάζεστε συμβουλές ή καθοδήγηση, οι φίλοι και η οικογένειά σας δεν είναι οι καλύτεροι άνθρωποι για να απευθυνθείτε. Χρειάζεστε κάποιον που να μπορεί να σας πει τα πράγματα με το όνομά τους και όχι κάποιον που θα σας καλοπιάσει ή θα προσπαθήσει να μην σας στεναχωρήσει.

Τι είναι εκείνο που αποφεύγουν να σας πουν οι πολύ δικοί σας άνθρωποι; Ακολουθούν 8 πράγματα που σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να ακούσετε για την σχέση σας.

1. Το να μιλάτε για το άλλο σας μισό πίσω από την πλάτη του δεν είναι καλό για κανέναν

Είναι πολύ υγιές να μην κρατάτε πράγματα μέσα σας και να τα μοιράζεστε με τους φίλους και την οικογένειά σας, αλλά μην το παρακάνετε.

«Αν και το να ξεσπάτε σε άλλους μπορεί να σας ανακουφίζει, σας αποτρέπει από το να επικοινωνήσετε τα προβλήματά σας με τον/την σύντροφό σας. Ακόμα χειρότερα, λέγοντας προσωπικές ιστορίες σας μπορεί να θεωρηθεί προδοσία στο πρόσωπο του/της», αναφέρει η Christine Wilke, σύμβουλος γάμου.

2. Τα πεθερικά σας πρέπει να μένουν μακριά από τον γάμο σας

Δεν έχει σημασία πόσο κοντά είστε με την οικογένειά σας, ο πατέρας, η μητέρα και τα αδέρφια σας δεν πρέπει να έχουν άποψη για όλα όσα συμβαίνουν στον γάμο σας.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι εσείς είστε τώρα οικογένεια. Οι δυο σας είστε μία ομάδα. Φυσικά, μπορείτε να μιλάτε στην οικογένειά σας και λογικό είναι εκείνοι να ενδιαφέρονται, αλλά ο πρωταρχικός συναισθηματικός δεσμός που έχετε τώρα είναι με τον/την σύντροφό σας», αναφέρει η Judith Wright, συγγραφέας του βιβλίου The Heart of the Fight: A Couple’s Guide to Fifteen Common Fights, What They Really Mean, and How They Can Bring You Closer.

3. Σταματήστε να προσπαθείτε να «φτιάξετε» τον/την σύντροφό σας

Τις περισσότερες φορές, αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε. Οπότε, αν δεν σας αρέσει αυτό που βλέπετε, είναι μάταιο να προσπαθήσετε να το αλλάξετε.

4. Πρέπει να σταματήσετε να παραπονιέστε

Αναρωτιέστε γιατί αποφεύγει το άλλο σας μισό να γυρίσει σπίτι; Μπορεί να είναι επειδή μόλις μπει στο σπίτι, αρχίζετε να γκρινιάζετε σαν να μην υπάρχει αύριο.

«Γιατί να βιαστεί κανείς να γυρίσει πίσω, αν παραπονιέστε συνέχεια και τονίζετε όλα όσα πρέπει να κάνει (και δεν έκανε) ο/η σύντροφός σας; Αντί να παραπονιέστε πρέπει να δουλέψετε και οι δύο σε μία καλύτερη υποδοχή όταν γυρνάτε σπίτι, αναφέρει ο Bob Wright, συγγραφέας του βιβλίου The Heart of the Fight: A Couple’s Guide to Fifteen Common Fights, What They Really Mean, and How They Can Bring You Closer.

5. Αποκτήστε τη δική σας ζωή (και έξω από τον γάμο σας)

Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να κρατήσετε το μυστήριο και το πάθος ζωντανό στη σχέση σας. Περάστε χρόνο και χωριστά και αποκτήστε ενδιαφέροντα και έξω από τον γάμο σας.

6. Εάν είναι τόσα πολλά αυτά που δεν σας αρέσουν στον/την σύντροφό σας, γιατί είστε μαζί;

Εάν δεν έχετε τίποτα καλό να πείτε για το άλλο σας μισό και έχετε μία λίστα με παράπονα που όλο και μεγαλώνει, ήρθε η στιγμή να αναρωτηθείτε γιατί είστε σε αυτή τη σχέση. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να χωρίσετε, αλλά μπορεί να ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα.

7. Σταματήστε να προσπαθείτε να «ισοφαρίσετε»

Η εκδίκηση δεν είναι και η καλύτερη λογική για να έχει κανείς σε έναν γάμο ή σχέση.

«Μην στηρίζετε τις πράξεις σας, στις συμπεριφορές άλλων. Εάν μπείτε σε αυτή τη διαδικασία θα είστε και εσείς λάθος», αναφέρει η Olga Bloch, σύμβουλος γάμου.

8. Κανείς δεν θέλει να σας ακούει να τσακώνεστε με το άλλο σας μισό

Το να βγάζετε τα άπλυτά σας στη φόρα και να τσακώνεστε μπροστά σε όλους είναι άβολο για όλους και πολύ ντροπιαστικό για εσάς. Εάν σας ενοχλεί κάτι, μπορείτε να του/της το πείτε ιδιαιτέρως και δεν χρειάζεται να έχετε κοινό.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.