ΝΔ: Στους δρόμους βουλευτές με κουπόνια για να μπει στο ταμείο του κόμματος 1 εκατ. ευρώ

ΝΔ: Στους δρόμους βουλευτές με κουπόνια για να μπει στο ταμείο του κόμματος 1 εκατ. ευρώ
sooc

Ο Μάιος βρίσκει τους 75 βουλευτές της ΝΔ από τη μια να αυξάνουν εντός και εκτός Βουλής την αντιπολιτευτική πίεση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσδοκώντας να καρπωθούν δημοσκοπικά και όχι μόνο οφέλη και από την άλλη υποχρεώνονται - περισσότερο εξ´ ανάγκης - να απλώσουν το χέρι στους ψηφοφόρους τους, όχι για να ανταλλάξουν χειραψίες, αλλά για να φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα ευρώ στα κομματικά ταμεία!

Ο λόγος είναι απλός. Ο περίφημος κομματικός «κόφτης» - κοινώς λιτότητα - που έχει επιβληθεί από την νέα ηγεσία της ΝΔ σε μια προσπάθεια να μπει τάξη στα έξοδα και ενόψει και της μετακόμισης των κεντρικών γραφείων από τη λεωφόρο Συγγρού στην Πειραιώς, βγάζει τους βουλευτές στον ...δρόμο με την υποχρέωση - μέσω των κουπονιών που αναλογούν στον καθένα - μέσω μιας μεγάλης οικονομικής εξόρμησης να κάνουν τη ΝΔ «πλουσιότερη» κατά περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ!

Ήδη σε καθέναν από τους συνολικά 75 βουλευτές που απαρτίζουν τη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα έχουν δοθεί τρία διαφορετικά μπλοκ με κουπόνια συνολικής αξίας 10.000 ευρώ, τα οποία οφείλουν να πουλήσουν σε φίλους και ψηφοφόρους τους στο πλαίσιο της οικονομικής ενίσχυσης του κόμματος.

Όσοι βουλευτές έχουν προμηθευτεί από την διοίκηση της ΝΔ τα συγκεκριμένα μπλοκ, των 5, 10 και 50 ευρώ αντίστοιχα, θα πρέπει μέχρι τέλος τους έτους - όσος δηλαδή διαρκεί η οικονομική εξόρμηση - να επιστρέψουν στα ταμεία το αντίτιμο των κουπονιών που θα έχουν διαθέσει, την ρητή υποχρέωση σε κάθε συναλλαγή, να αναφέρεται ξεκάθαρα το ονοματεπώνυμο του φίλου ή ψηφοφόρου της ΝΔ που μετέχει ενίσχυση του κόμματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί είναι οι βουλευτές εκείνοι οι οποίοι θέτουν ζήτημα συμμετοχής στην οικονομική εξόρμηση και των υπολοίπων στελεχών που είναι εκλεγμένα μέλη κομματικών οργάνων, κάτι το οποίο - σύμφωνα με το σκεπτικό τους - θα βοηθήσει περαιτέρω και σαφώς σε μεγαλύτερο ποσοστό, στην ενίσχυση του γαλάζιου ταμείου.

Επιπλέον, έχουν κάθε λόγο να θεωρούν ότι ήδη βάζουν «πλάτη» στο συμμάζεμα των οικονομικών της ΝΔ, από τη στιγμή που σε μηνιαία βάση παρακρατείται ποσοστό της βουλευτικής τους αποζημίωσης που φθάνει στο 15%, από 10% που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΝΔ «τρέχει» ήδη η εκστρατεία ενίσχυσης από τους πολίτες, όπου με σύνθημα «λίγα για πολλούς» καλούνται όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν ηλεκτρονικά οποίο ποσό θέλουν πάνω από 5 ευρώ.

Μάλιστα, στη σχετική φόρμα υπάρχουν ως προεπιλογές τα ποσά των 5, 10, 15, 20 και 50 ευρώ αλλά και η επιλογή άλλου ποσού, όπου ο καθένας μπορεί να συμπληρώσει το ποσό που επιθυμεί.

Τα χρέη της ΝΔ μέχρι σήμερα είναι 214 εκατ ευρώ, με τις ετήσιες δαπάνες να φτάνουν τα 8,2 εκατ. ευρώ, ενώ είναι ενδεικτικό των οικονομικών μεγεθών, ότι μόνο από την επικείμενη μετακόμιση στα νέα κτίρια επί της οδού Πειραιώς, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δίνει πλέον σε μηνιαία βάση ενοίκιο 9.800 ευρώ αντί των 95.000 ευρώ που πληρώνει σήμερα, εξοικονομώντας ετησίως σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ!

Δημοφιλή