Αποκαλύψεις από τον «κοριό»: Το γνωστό μοντέλο - πορνοστάρ, η κοκαΐνη για ντόπα και το ταξίδι στο Παρίσι

Αποκαλύψεις από τον «κοριό»: Το γνωστό μοντέλο - πορνοστάρ, η κοκαΐνη για ντόπα και το ταξίδι στο Παρίσι
eurokinissi

Επαγγελματικές σχέσεις με γνωστό μοντέλο-πορνοστάρ φέρεται να διατηρούσε καλλιτεχνικός μάνατζερ που συνδέεται με το κύκλωμα μαστροπών που εξαρθρώθηκε στα τέλη του περασμένου Απριλίου από την Ασφάλεια Αττικής

Ο μάνατζερ φέρεται, όπως προκύπτει από τη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης, να οργάνωσε την αποστολή δύο καλλονών –ανάμεσά τους Ελληνίδα μοντέλο- στο Παρίσι με στόχο να… στελεχώσει ερωτικό γραφείο στη Γαλλία για λογαριασμό του κυκλώματος.

Η συνεργασία του με τα μέλη της οργάνωσης δεν ήταν για πολύ καιρό αγαστή, διότι οι κοπέλες που προωθούσε δεν ήταν τόσο αποδοτικές όσο ήθελαν οι «αρχηγοί». Όπως αποκαλύπτεται από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. ανάμεσα σε μέλη του κυκλώματος, οι δύο κοπέλες το πρώτο πράγμα που αναζήτησαν όταν πάτησαν το πόδι τους στο Παρίσι ήταν η προμήθεια κοκαΐνης. Κάπως έτσι ο 50χρονος αρχηγός διέκοψε τη συνεργασία τους, η οποία είχε προκύψει μέσω συγγενή του καλλιτεχνικού μάνατζερ, που ασχολείτο με τη δημιουργία ροζ ιστοσελίδων για τη «διαφήμιση» των παροχών της οργάνωσης και το κλείσιμο των ερωτικών ραντεβού.

Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς το γεγονός ότι ο καλλιτεχνικός μάνατζερ, δύο μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στην περιοχή της Ακρόπολης. Οι αστυνομικοί γνώριζαν για την εμπλοκή του στην υπόθεση και πιστεύοντας ότι είναι καταζητούμενος επιχείρησαν να τον συλλάβουν. Όπως ενημερώθηκαν στη συνέχεια, ωστόσο, η κατηγορία σε βάρος του είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και έτσι δεν ήταν αυτόφωρο το αδίκημα.

Ο ίδιος αρνείται την εμπλοκή του στο «ροζ» κύκλωμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω καμία σχέση με αυτά τα πράγματα. Δεν υπάρχει το όνομά μου στη δικογραφία. Η σύγχυση προέκυψε λόγω συνωνυμίας μου με κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν προγραμματιστής στις ιστοσελίδες του κυκλώματος».

Τα έσοδα του κυκλώματος κυμαίνονταν, σύμφωνα με αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Ασφάλειας Αττικής, μεταξύ 4.000 - 5.000 ευρώ την ημέρα, ενώ το μηνιαίο εισόδημα έφθανε τις 150.000 ευρώ. Περισσότερα από τα μισά κατέληγαν στην τσέπη του 50χρονου φερόμενου αρχηγού.

Εκτιμάται ότι οι μαστροποί εξέδιδαν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη περίπου 30 αλλοδαπές. Για κάθε ώρα ερωτικής συνεύρεσης οι κοπέλες έπαιρναν από 100 έως 150 ευρώ.

Η εγκληματική ομάδα διατηρούσε πέντε «γραφεία» ερωτικών ραντεβού, εκ των οποίων τα δύο λειτουργούσαν στην Αθήνα και τα υπόλοιπα σε Θεσσαλονίκη, Γαλλία και Γερμανία, ενώ οι αγγελίες των περίπου 30 γυναικών, που εκδίδονταν για λογαριασμό της εγκληματικής ομάδας, βρίσκονταν καταχωρημένες σε δεκάδες ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου. Με τη δημιουργία, διαχείριση και συντήρηση των ιστοσελίδων απασχολούνταν τουλάχιστον πέντε προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Για τα ραντεβού εργάζονταν σε βάρδιες οκτώ τηλεφωνήτριες, στα δύο τηλεφωνικά κέντρα της οργάνωσης στην Καλλιθέα. Η σπείρα επιπλέον διέθετε 25 οδηγούς για τη μεταφορά των γυναικών σε προκαθορισμένα ξενοδοχεία και οικίες. Είχαν κατασχεθεί 11 αυτοκίνητα, 16 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 142 κινητά τηλέφωνα, όπως και πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούσαν τη λειτουργία των γραφείων και των ιστοσελίδων.

Δημοφιλή