ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/05/2016 14:34 EEST | Updated 17/05/2016 16:47 EEST

Διαψεύδει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τα περί επαναπροώθησης 11.800 μεταναστών από την πΓΔΜ στην Ελλάδα

Nick Paleologos / SOOC

Εντελώς ανυπόστατα χαρακτηρίζει ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας στην HuffPost Greece τα δημοσιεύματα περί επαναπροώθησης 11.803 προσφύγων και μεταναστών από την πΓΔΜ στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου, πρώτον, για να μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο θα έπρεπε να υπογραφεί πρωτόκολλο, κάτι που δεν έχει συμβεί. Δεύτερον, ούτε αίτημα επανεισδοχής έγινε ποτέ. Άρα δεν έχει ακολουθηθεί κανένας διπλωματικός και νόμιμος δρόμος για κάτι τέτοιο.

Και τρίτον, συνέχιζε το ίδιο στέλεχος, ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται στην Ειδομένη δεν έχει αυξηθεί. «Αν μη τι άλλο η επιστροφή 11.800 ατόμων θα είχε γίνει αντιληπτή...», σχολίαζε στην HuffPost Greece.

Το δημοσίευμα του Anadolu, που αναδημοσίευσαν και κάποια ελληνικά μέσα, φιλοξενούσε δηλώσεις της διευθύντριας του τμήματος Στρατηγικών Υποθέσεων του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Nataliya Spirova, σύμφωνα με την οποία τους τελευταίους δύο μήνες -από την ημέρα που η γειτονική χώρα έκλεισε τα σύνορα στις 8 Μαρτίου- η πΓΔΜ έχει στείλει πίσω στην Ελλάδα 11.803 μετανάστες.