Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει πράξη τις συστάσεις του ΟΟΣΑ. Δεν έχει την δυνατότητα να φέρει επενδύσεις

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει πράξη τις συστάσεις του ΟΟΣΑ. Δεν έχει την δυνατότητα να φέρει επενδύσεις
Sooc

Περισσότερο από μια ώρα διήρκησε η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, το απόγευμα της Τρίτης στο Παρίσι, παρουσία του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το πλαίσιο συνεργασίας που ο ΟΟΣΑ έχει αναπτύξει με την Ελλάδα, καθώς και οι μελέτες που εκτελούνται σήμερα για λογαριασμό της χώρας, εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης μετά το πέρας της συνάντησης.

«Οφείλω να επισημάνω» δήλωσε, «ότι με σχετική καθυστέρηση η ελληνική κυβέρνηση απεδέχθη ότι ο ΟΟΣΑ είναι ένα οργανισμός που έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία να βοηθήσει σε σειρά τομέων όπως η απελευθέρωση προϊόντων, οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, η καταπολέμηση της διαφοράς» είπε και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς τώρα φοβάμαι ότι ειδικά στους τομείς της προώθησης του ανταγωνισμού και της προώθησης των επενδύσεων η ελληνική κυβέρνηση απλά δεν διαθέτει τη βούληση για να κάνει πράξη τις συστάσεις ενός οργανισμού, με την εμπειρία του ΟΟΣΑ. Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη μείωση των φόρων, στη μείωση των κρατικών δαπανών αλλά κυρίως στις δομικές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στη χώρα μας να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επενδύσεων. Χωρίς επενδύσεις δεν πρόκειται να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης στην Ελλάδα, η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τη δυνατότητα να φέρει επενδύσεις στη χώρα η οποία δεν πρόκειται να έχει ένα αισιόδοξο μέλλον όσο συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα